شرایط دریافت حق تاهل سال 1403
در سال 1403 برای اولین بار حق تأهل به کارمندان و کارگران تعلق گرفت که مبلغ آن معادل 5.000.000 ریال میباشد. همانطور که از نام آن پیداست این حق تنها به کارگران زن و مردی تعلق میگیرد که شرط تأهل را داشته باشند و در صورتی که مجرد باشند و یا جدا شده باشند تعلق نمیگیرد. و نکته دیگر این است که این حق به مرد یا زن تأهل به صورت جداگانه تعلق میگیرد.
شرایط دریافت حق تاهل چیست؟
حق تأهل به کارگرانی که در حال حاضر متأهل هستند، تعلق میگیرد و به کارگرانی که همسرشان فوت کرده یا از همسرشان جدا شدهاند، تعلق نمیگیرد. به عبارت دیگر، فقط افرادی که در حال حاضر متأهل هستند میتوانند از این حق بهرهمند شوند، توجه داشته باشید حق تاهل با حق اولاد فرق دارد.
آیا حق تأهل به کارکنان بازنشسته شاغل در بخش خصوصی تعلق میگیرد؟
بله، کارگران متأهل که طبق قانون کار مشغول به کار هستند، صرفنظر از بازنشستگی قبلی و اشتغال مجدد در بخش خصوصی، مستحق دریافت حق تأهل هستند. این بدان معناست که بازنشستگی قبلی مانعی برای دریافت حق تأهل نخواهد بود.
آیا حق تأهل جزء مزد ثابت محسوب میشود؟
خیر، این مزایا به عنوان کمک هزینههای اضافی در نظر گرفته میشوند و در محاسبه مزد ثابت نقشی ندارند. حق تاهل در کنار حق مسکن، بن خواروبار، حق اولاد جزو مزایای به تبع قانون (مزایای رفاهی و انگیزه ای) به شمار می آیند. مزایای رفاهی و انگیزشی، از جمله حق تأهل جزء مزد ثابت و پایه حقوق محسوب نمیشود.
تفاوت حق اولاد با حق تاهل
همانطور که مشخص است حق حق اولاد تنها به فرزندان تعلق میگیرد که مبلغ آن 7.166.184 ریال میباشد که کارگر باید دو سال تحت پوشش بیمه باشد که حق اولاد به او تعلق بگیرد اما حق تاهل شامل همسر میباشد که از ابتدای سال 1403 به مبلغ 5.000.000 ریال به حقوق افراد متاهل اضافه شده است.
دریافت حق تاهل سال 1403 برای کارگر زن (سرپرست خانوار) به چه صورت است؟
در صورتی که فرزند کارگر زن واجد شرایط باشد، حتی اگر کارگر زن سرپرست خانوار نباشد، از کمک هزینه عائلهمندی به مبلغ 7.166.184 ریال و حق تأهل به مبلغ 5.000.000 ریال بهرهمند میشود.
حق تاهل مشمول بیمه است؟
حق تاهل و حق عائلهمندی متفاوت میباشد حق عائلهمندی همان حق اولاد است که معاف از پرداخت بیمه میباشد اما حق تاهل که از ابتدای سال جاری جزء آیتمهای اجباری حقوق می باشد مشمول بیمه میباشد.
بیشتر بخوانید: حق عائله مندی 1403
نتیجه گیری
حق تأهل به مبلغ 5.000.000 ریال که به کارگران متأهل ارائه می شود، بر اساس بخشنامه های درآمدی موجود در سازمان تأمین اجتماعی، مشمول کسر حق بیمه خواهد بود، مگر اینکه سازمان تأمین اجتماعی آن را معاف کند. همچنین به عنوان یک مزیت مستمر، حق تأهل شامل مالیات نیز می شود.
دیدگاهتان را بنویسید