راه های کسب درآمد از حسابداری
شغل حسابداری به دلیل دارا بودن شرایط مطلوب بازار کار و درآمد خوب، جذابیت زیادی بین جوانان دارد. برای جذب در بازار کار حسابداری، باید آموزشهای لازم را گذرانده باشید. این آموزشها هم با تحصیلات عالی دانشگاهی و هم شرکت در دورههای مستقل آموزشگاههای حسابداری انجام میشوند. یادگیری اصول علمی و مهارتهای مرتبط با حسابداری، پیششرطهای مهم کسب درآمد از حسابداری هستند. درواقع بدون داشتن این پیششرطها، شرکتهای بزرگ و کوچک برای مصاحبه استخدامی سرغ شما نمیآیند.
شغلهای مرتبط با حسابداری بسیار گسترده هستند. نوع واحد اقتصادی و شغل مرتبط با حسابداری که در آینده انتخاب میکنید، تاثیر مستقیمی روی درآمد شما خواهد گذاشت. شاید این سوال ایجاد شود که برای موفقیت و کسب درآمد مناسب از این شغل، چه راهکارهایی وجود دارد؟ آیا حسابداری قابلیت ارتقا شغلی و افزایش درآمد را دارد؟ همانطور که میدانید، حسابداری یکی از شغلهایی است که نه تنها در کشور ما، بلکه در دنیا هم بازار کار بسیار مناسبی دارد. به همین دلیل اگر قصد ورود به این رشته پرطرفدار را دارید و میخواهید اطلاعات جامعی از درآمد شغل حسابداری داشته باشید، ادامه مطلب را از دست ندهید.
چگونه یک حسابدار حرفهای شویم؟
شاید بهتر باشد قبل از پرداختن به کسب درآمد از حسابداری، چگونگی تبدیل شدن به یک حسابدار را مرور کنیم. برای حسابدار شدن باید حتما تحصیلات رشته حسابداری و سایر رشتههای مرتبط، مثل اقتصاد، مدیریت و … را داشته باشید. البته در این زمینه اخذ مدارک معتبر از موسسات آموزش حسابداری هم موثر هستند.
به طور کلی گذراندن دورههای حسابداری و به خصوص آموزش نرم افزارهای این رشته، کمک زیادی به استخدام در این شغل میکند. داشتن مدرک تحصیلی و دورههای مرتبط حسابداری و نرم افزار، باعث میشود از شرکتهای معتبرتری برای مصاحبه دعوت شوید. البته ذکر این نکته هم ضروری است که برای تبدیل شدن به یک حسابدار حرفهای، اصولا باید دورههای کارآموزی را هم پشت سربگذارید. باتوجه به حساسیت بالای این شغل، دورههای عملی کمک زیادی برای آشنایی با صورتهای مالی میکنند.
چرا حسابداری با تقاضای زیادی همراه است؟
یکی از رشتههای دانشگاهی که همواره تقاضا برای آن زیاد بوده، حسابداری است که بین داوطلبان رشته تجربی، ریاضی و انسانی شناور محسوب میشود. باتوجه به بازار کار خوب این شغل، طبیعی است که تقاضا برای این رشته زیاد باشد. همچنین کسب درآمد از حسابداری وضعیت بسیار خوبی، هم در کشور ما و هم در دنیا دارد.
هر نوع کسب و کاری که وجود دارد، برای ادامه حیات نیاز به حسابدار دارد؛ فرقی نمیکند اقتصاد آن کشور درحال رکود یا رشد باشد. قوانین مالیاتی شرکتها را ملزم به ارائه صورتهای دقیق مالی میکند. محاسبات صورتهای مالی هم برعهده حسابدار است.
باتوجه به تغییرات دنیای تجارت آنلاین، وظایف و مسئولیتهای شغل حسابداری هم با پیچیدگیهای زیادی همراه شدهاند. امروزه وظایف حسابداری محدود به محاسبه حقوق و دستمزد و ثبت اسناد مالی در دفاتر نمیشود. شرکتهای بزرگ از حسابداران در تصمیمات مالی مهم و استراتژیهای تجاری آتی مشاوره میگیرند. طبق پیشبینیهای انجام شده، فرصتهای شغلی حسابداری تا یک دهه آینده بیش از 7 درصد رشد خواهد داشت. به همین دلیل متقاضیان این شغل باید حتما دانش خود را بهروز نگهدارند.
دوره آموزش حقوق و دستمزد
کسب درآمد از حسابداری؛ آشنایی با وظایف یک حسابدار
برای این که بتوانید به درآمدهای مناسبی از این شغل برسید، باید با وظایف آن آشنایی داشته باشید. وظایف و مسئولیتهای حسابداری، حوزههای گستردهای را شامل میشود. تهیه و ثبت اسناد مالی، یکی از بدیهیترین وظایفی است که یک حسابدار باید روی آن مسلط باشد. این اسناد، شامل میزان درآمد، سود، هزینهها و ضررهای واحد اقتصادی مربوطه میشوند. از دیگر مسئولیتهای مهم این شغل، میتوان به وظایف زیر اشاره کرد:
- صدور انواع سفته، ضمانتنامه و چک
- تهیه و تدوین اظهارنامههای مالیاتی
- محاسبه و پرداخت میزان دقیق حقوق و دستمزد کارکنان
- حفظ اسرار مهم شرکت و عدم افشای اطلاعات مالی
- ارائه گزارشات دقیق مالی به ذینفعان کسب و کار
- ارائه راهحلهای دقیق برای رشد درآمد شرکت
- مشاوره به مدیران برای تصمیمگیریهای تجاری
حقوق و دستمزد شغل حسابداری چقدر است؟
یکی از سوالاتی که بیشتر افراد هنگام ورود به رشته حسابداری میپرسند در مورد حقوق و درآمد این رشته است. همانطور که اشاره شد، بازار کار این شغل به دلیل نیاز مبرم واحدهای اقتصادی، همیشه رونق دارد. به همین دلیل معمولا فارغالتحصیلان این رشته، کمترین نرخ بیکاری را دارند.
میزان درآمد شما از این شغل، بسته به سطح توانایی، مهارت، مدرک دانشگاهی، نوع شرکت، نوع شغل حسابداری و … متفاوت خواهد بود. به طور کلی میتوان گفت درآمد این رشته از ماهی 5 تا 30 میلیون و بیشتر متغیر است. حسابداری در سازمانهای دولتی باتوجه به قانون کار تعیین میشود. از سوی دیگر در شرکتهای خصوصی، میزان حقوق حسابدار به توافق میان کارمند و کارفرما بستگی دارد.
طبیعی است که برای کسب درآمد از حسابداری، باید پشت کار، علاقه و صبر بیشتری به خرج دهید. هرچقدر مهارتهای مرتبط بیشتری کسب کنید، درآمد شما هم بیشتر خواهد شد.
با پردرآمدترین شغلهای حسابداری آشنا شوید
فرصتهای شغلی زیادی برای کسب درآمد از حسابداری وجود دارد. همه شرکتها و سازمانهای تجاری، برای رتق و فتق امور مالی خود به حسابدار نیاز دارند. البته شغلهای مرتبط با رشته حسابداری گستردهتر هستند. در ادامه با برخی از این شغلها آشنا میشوید.
مدیر ارشد مالی
مدیران ارشد مالی، تمام امور مالی واحد اقتصادی را برعهده دارد. همچنین وظیفه پیشبینی و ارائه پیشنهاد مناسب برای رشد مالی شرکتها را برعهده دارند. مدیران ارشد شرکتها در مورد اهداف و پیشبینیهای تجاری آتی با مدیران مالی تبادل نظر میکنند. البته ناگفته نماند که در بحث تامین بودجه هم نقش مهمی دارند. میانگین درآمد یک مدیر ارشد مالی در جهان بین 86 هزار تا 286 هزار دلار در سال برآورد میشود.
تحلیلگر مالی
یکی از شغلهای نوین مرتبط با حسابداری است که وظیفه تهیه و تجزیه اطلاعات مالی را برعهده دارند. معمولا از تحلیلگر مالی برای ارائه مشاوره در بانکها و بیمهها استفاده میکنند. برای موفقیت در این شغل، باید اخبار و اطلاعات بازار را بهخوبی تجزیه و تحلیل کنید. میانگین درآمد یک تحلیلگر مالی، حدود 57 هزار دلار در سال تخمین زده میشود.
حسابرس
یکی دیگر از راههای کسب درآمد از حسابداری، فعالیت به عنوان حسابرس است. حسابرسها پروندهها و صورتهای مالی واحد اقتصادی را بررسی میکنند تا کاملا با قوانین مالی منطبق باشند. حسابرس به دو نوع داخلی و مستقل تقسیم میشود. معمولا از حسابرسها، برای موارد مشکوک مالی و ارزیابی تصادفی مدیریت مالی استفاده میکنند. از ویژگیهای بازر یک حسابرس، میتوان به وجدان کاری و قابل اعتماد بودن آنها اشاره کرد. همچنین بسیار نکتهسنج و جزئینگر هستند. میانگین درآمد حسابرس در سال به بیش از 60 هزار دلار هم میرسد.
مدیر حسابداری
این نوع مدیران علاوهبر انجام فعالیتهای مرتبط با حسابداری، نظارت بر وظایف و مسئولیتهای سایر حسابداران را هم برعهده دارد. مدیران حسابداری، شیوههای تعیین صورتهای مالی، بهبود استراتژیهای شرکت و … هم نقش مهمی دارند. درآمد یک مدیر حسابداری بین 80 هزار تا 170 هزار دلار برآورد میشود.
مدیر مالی
یکی از محبوبترین عناوین شغلی مرتبط با حسابداری است که منابع مالی شرکت را کنترل میکنند. این مدیران برای رشد تجاری شرکت به مدیران ارشد مشاوره میدهند. وظایف مدیران مالی، بسته به نوع و اندازه شرکت متفاوت است. این وظایف از تهیه صورتهای مالی تا تدوین استراتژیهای مالی شرکت را شامل میشود. مدیر مالی باتوجه به عوامل مختلف بین 70 تا 130 هزار دلار درآمد دارد.
استاد دانشگاه حسابداری
یکی از مشاغلی که کمتر به آن پرداخته میشود، استاد حسابداری است. کسب درآمد از طریق حسابداری فقط وابسته به مشاغل سازمانی نیست. تدریس هم میتواند راه بسیار مناسبی برای کسب درآمد از این رشته پرطرفدار باشد. اساتید دانشگاهی برنامههای درسی مرتبط با حسابداری را تدوین میکنند. این اساتید باید همه اصول و دانش مرتبط با این رشته را تدریس کنند. میانگین درآمد اساتید دانشگاه در رشته حسابداری، بیش از 70 هزار دلار در سال است.
حسابدار ارشد
این نوع حسابداران وظیفه نظارت بر صورتهای مالی تهیه شده توسط سایر حسابداران شرکت را برعهده دارند. به طور کلی هرگونه فعالیت حسابداری کوچک و بزرگ در حیطه فعالیت حسابدار ارشد است. از وظایف مهم این شغل، میتوان به تهیه بودجه شرکت، تهیه و ارائه گزارشهای دقیق مالی، پیگیری امور مالی شرکت و … اشاره کرد. از نظر درآمدی هم بین 50 تا 100 هزار دلار در سال درآمد دارند.
حسابدار مالیاتی
همانطور که میدانید، مقررات مالی، شرکتها را ملزم به ارائه گزارشهای دقیق مالی میکند. دقیق بودن صورتهای مالی در کاهش هزینههای مالیاتی بسیار موثر است. این نوع حسابداران در زمینه بازده مالیات هم به کارفرماها مشاوره میدهند. این نوع حسابداران هم برای اشخاص حقیق و هم حقوقی کار میکنند. همچنین میتوانند برای شرکتهای مختلف به صورت پارهوقت فعالیت کنند. میانگین حقوق این شغل در حدود 50 تا 80 هزار دلار برآورد میشود.
حسابدار قضایی
این نوع حسابداران به بررسی پروندههای مالی شرکتها در مراجع قضایی میپردازند. فعالیت این گروه با مراجع قضایی و موسسات مالی گره خورده است. درواقع کار اصلی آنها بررسی چگونگی حل و فصل پروندههای مالی شرکتهای مختلف است. همچنین این نوع حسابداران در پروندههای اختلاس و کلاهبرداریهای مالی ورود میکنند. حسابداران قضایی جلوی ضررهای مالی هنگفت شرکتها را هم میگیرند.
تحلیلگر بودجه
یکی دیگر از راههای کسب درآمد از حسابداری، تحلیل بودجه شرکتها و دولت است. این نوع تحلیلگران هم میتوانند برای سازمانهای دولتی و هم شرکتهای خصوصی فعالیت کنند. وظیفه اصلی این تحلیلگران، بررسی و ارائه چندین طرح بودجه پیشنهادی برای شرکت یا سازمان است. همچنین به مدیران شرکت برای بهبود وضعیت مالی و تصمیمگیری بهتر کمک میکنند. تحلیلگران بودجه که اغلب به صورت مستقل کار میکنند، درآمدی نزدیک به 70 هزار دلار در سال دارند.
کارمند حسابداری
این نوع کارمندان وظایف مالی مختلفی را برعهده دارند. درواقع هدف اصلی کارمند حسابداری، سر و سامان دادن به وضعیت مالی شرکتها یا سازمانهاست. از وظایف اصلی آنها، میتوان به تهیه گزارشهای مالی، بررسی روند درآمد و هزینه، تشکیل پروندههای مالی و … اشاره کرد. این نوع حسابداران همچنین وظیفه محاسبه حقوق و دستمزد، کنترل قراردادها، بررسی تراکنشهای مالی روزانه و … را هم عهدهدار هستند.
چگونه درآمد خود را با حسابداری به اوج برسانیم؟
کسب درآمد از حسابداری کار چندان سادهای هم نیست. با این حال داشتن برخی مهارتهای مرتبط با این رشته و توسعه مهارتهای فردی، میتوان به درآمدهای بسیار بالاتری هم رسید. یکی از راههای افزایش درآمد از حسابداری، کسب مهارتهای روز و نرم افزارهای مرتبط با حسابداری است. به این ترتیب نباید فقط به داشتن مدرک و تحصیلات دانشگاهی بسنده کنید.
یکی از راههای اصلی برای کسب مهارتهای مرتبط با حسابداری، شرکت در دورههای پیشرفته موسسات آموزش حسابداری است. این موسسات با برگزاری دورههای پیشرفته و معتبر، مدرک مرتبط با آن را هم صادر می کنند. داشتن این مدرک معتبر، میتواند به برگ برنده شما در مصاحبههای استخدامی شرکتهای بزرگ باشد.
سخن پایانی
کسب درآمد از حسابداری بستگی به سطح مهارتها و مدارک تحصیلی شما دارد. برای استخدام شدن در شغلهای مرتبط با حسابداری که طیف گستردهای را هم شامل میشوند، باید حتما تحصیلات دانشگاهی مرتبط با حسابداری داشته باشید. همچنین میتوانید در آموزشگاههای معتبر حسابداری هم دورههای ابتدایی و پیشرفته این رشته را آموزش ببینید. برای افرادی که مدرک تحصیلی دانشگاهی هم دارند، شرکت در دورههای آموزشی موسسات حسابداری، باعث موفقیت بیشتر در این شغل میشود.
شغلهای مرتبط با حسابداری بسیار گسترده هستند. بسیاری از این شغلها درآمد مناسبی دارند. کمترین درآمد احتمالا برای کارمندان حسابداری باشد که حقوق ثابتی از شرکتهای خصوصی و دولتی میگیرند. بیشترین درآمد هم به مدیران مالی، تحلیلگران مالی، حسابداران ارشد و … اختصاص دارد. البته حسابداران ساده هم میتوانند با کسب تجربه بیشتر و اخد مدارک پیشرفته حسابداری، شغل خود را ارتقا داده و درآمد بیشتری کسب کنند. همچنین اگر قصد یادگیری حسابداری به همراه معرفی به بازار کار را دارید می توانید با با شماره 0314020 تماس گرفته و از متخصصین محاسبان کمک بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید