مشاوره مالیاتی چیست و چه ضرورت هایی دارد؟
شما هر روز انواع تصمیمات ساده و سخت میگیرید. بسیاری از تصمیماتی هم که میگیرید بر مالیاتی که باید پرداخت کنید، اثرگذار است. از سوی دیگر قوانین و مقررات مالیاتی دائما در حال تغییر است. خوب با این وضعیت چطور از نظر مالی ضرر نکنیم؟ مشاوره مالیاتی محاسبان به صورت تضمین شده براساس قوانین مالیاتی میتواند راهنمای شما باشد تا ۳۰ درصد مالیات کمتری پرداخت کنید. اما در این مقاله چه خبر است؟ قرار است به شما آموزش دهیم که از یک مشاوره مالیاتی چه انتظاراتی باید داشته باشیم و انتظار دریافت چه خدماتی داشته باشیم.
تفاوت مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی
در قدم اول میخواهیم تفاوت مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی را توضیح دهیم تا مطلع شوید که به چه خدماتی نیاز دارید و بعد سراغ مباحث دیگر در این زمینه برویم. مشاور مالیاتی چه تفاوتی با وکیل مالیاتی دارد؟
مشاور مالیاتی فردی است که علاوه بر داشتن دانش حسابداری مالیاتی، به قوانین حقوق مالیاتی هم تسلط کامل دارد. مشاوران مالیاتی کار ساده کردن فرایند محاسبه و پرداخت مالیات را برعهده دارند؛ از این رو به آنها وکیل مالیاتی هم گفته میشود. نقش مشاوره مالیاتی در جلوگیری از هدر رفت منابع مالی و کاهش مالیاتهای پرداختی بنگاههای اقتصادی بسیار موثر است.
مشاوره مالیاتی چیست؟
گاهی اوقات وضعیت مالی برخی اشخاص، نهادها و شرکتها دچار پیچیدگیهای خاصی میشود. در این حالت بهتر است از تخصص مشاور مالیاتی برای کاهش مبلغ مالیات استفاده کنید. البته خدمات مشاوره مالیاتی برای هر مالیاتدهندهای، بسته به وضعیت مالی آن متفاوت است.
در سالهای اخیر اهمیت مشاوره مالی برای شرکتها، کمتر از تبلیغات و بازاریابی نبوده است! به عبارتی همان اندازه که برای تبلیغات هزینه و انرژی صرف میشود، بهتر است برای مشاوره مالیاتی هم همین مقدار سرمایهگذاری کرد. با توجه به پیچیدگیهای قوانین مالیاتی، درک قوانین مالیات برای افراد عادی و کسانی که سررشتهای از آن ندارند، کمی دشوار بهنظر میرسد.
به همین دلیل کسانی که صاحب کسبوکار هستند، بهتر است برای تنظیم صورتهای مالی یک فرد متخصص استخدام کنند که به شکل دقیقه و براساس قوانین مالیات ثبت کند. سازمان، شرکت یا شخصی که از قوانین مالیاتی شناخت نداشته باشد، منابع مالی زیادی را در زمینه پرداخت مالیات از دست خواهد داد. پس بهتر است قبل از دست دادن منابع مالی، یک فرد متخصص استخدام کنید.
نقش مشاور مالیاتی چیست؟
مشاوران مالیاتی افرادی هستند که در مورد قوانین حقوق مالیاتی و حسابداری مالیاتی تخصص دارند. افراد جامعه از قوانین مالیاتی آگاهی چندانی ندارند، بنابراین در صورت بروز مشکلات مالیاتی یا جلوگیری از پرداخت مالیاتهای سنگین از یک مشاور مالیاتی راهنماییهای لازم را دریافت میکنند. در موارد پیچیده مالی، نقش این مشاوران دربارهٔ مسائل زیر است:
1. کاهش مالیات پرداختی
کاهش مالیات پرداختی به سازمانهای مربوطه بسیار موثر است. از این رو به مشاوران مالیاتی؛ وکلای مالیاتی، نمایندگان مجاز و حسابدار عمومی نیز گفته میشود. این مشاوران تمام مسائل تخصصی مربوط به قوانین مالیات را آموزش دیدهاند. به این ترتیب با ارائه مشاوره تخصصی در مورد قوانین مالیاتی، مانع از هدر رفت منابع مالی میشوند. به طور کلی مشاوران مالیاتی درک بسیار گسترده و خوبی از مسائل مربوط به مالیات تجاری و فردی دارند. همچنین با شرایط و وضعیت مالی هر شهر و استان آشنا هستند.
2. اطلاعات مالیاتی به روز
این مشاوران اطلاعات و الزامات مالیاتی دولت را بهروز میکنند تا در مورد موضوعات مالیاتی موثر واقع شوند. از نظر شغلی ممکن است مشاوران مالیاتی به صورت آزاد یا در شرکتهای حسابداری مشغول به فعالیت باشند. بنابراین در پاسخ به سوال خدمات مشاوره مالیاتی چیست، باید گفت که محاسبه دقیق مالیات، تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی، کاهش بدهیهای مالیاتی و برنامهریزی صحیح مالی در خصوص پرداخت مالیات است.
ضرورت استفاده از مشاور مالیاتی
بیایید از این زاویه به داستان نگاه کنیم که ما وقتی یک مشکلی در زندگی برایمان رخ میدهد که حل کردن آن از توانمان خارج است، نیاز داریم که از متخصص در آن زمینه کمک بگیریم. مثلا به یک مشاور مراجعه میکنیم و مشکل را مطرح میکنیم تا راه حلی برای آن دریافت کنیم حتی امکان دارد چند جلسه هم برویم تا بالاخره به یک نتیجه قابل قبول برسیم.
مشاور مالیاتی هم به نوعی همانطور است. شما زمانی که سلامت کسبوکارتان در خطر است یا دچار آسیب شده است به مشاوره مالیاتی مراجعه میکنید تا کسبوکارتان را نجات دهید و از نظر مالی دچار ضرر نشوید. قصد ما از تشبیه مشاوره خانواده و مشاوره مالیاتی از این جهت بود که هر دو نیاز به تخصص دارند. پس ما قبل یا زمان هر مشکلی باید از یک متخصص کمک بگیریم.
مشاور مالیاتی یک فرد متخصص است که تحصیلات مرتبط دارد و در زمینه مالیاتی متخصص است و منابع مالی شما را مدیریت میکنید و در صرفهجویی اقتصادی کسبوکارتان هم تاثیرگذار است. بنابراین خیلی مهم است که مشاوره مالیاتی چهار مهارتی که در ادامه بیان میکنیم را داشته باشد تا بتواند به صورت تخصصی همراه شما باشد.
توانایی های موردنیاز مشاور مالیاتی
مشاوران مالیاتی باید در زمینههای زیر توانایی و مهارت کافی داشته باشند:
1. تحصیلات مرتبط
یک مشاوره مالیاتی باید تحصیلات مرتبط با رشتههای حسابداری، حسابرسی و مدیریت مالی داشته باشد.
2. سابقه ارسال اظهارنامه مالیاتی و دادرسی مالیاتی
بهتر است که یک مشاور برای شرکتهای مختلف سابقه کار با نرمافزارهای حسابداری و ارسال اظهارنامه مالیاتی داشته باشد. یعنی اینکه بر کلیه مراحل ارسال اظهارنامه مالیاتی تا صدور برگ قطعی را پیگیری انجام داده باشد. این نکته را در نظر داشته باشید که صرفا ارسال اظهارنامه نمیتواند معیار خوبی باشد، چون یک کافینت ارائه کننده خدمات مالیاتی ممکن است در طی سال بیش از چندصد اظهارنامه ارسال کرده باشد، اما هیچ گاه از اظهارنامه ارسال شده در مرحله رسیدگی مالیاتی و یا دادرسی مالیاتی (هیأتهای حل اختلاف) دفاع نکرده باشد.
3. تخصص در آموزش و فن بیان
از یک مشاور مالیاتی انتظار میرود که بتواند تجارب و آموختههای خود را به پرسنل مجموعهای که از وی درخواست مشاوره کرده است انتقال دهد. که این مقوله مستلزم توانایی مشاور در آموزش و همچنین قدرت فن بیان بالا است.
4. روابط عمومی
یکی از مهارتهای مورد نیاز مشاور مالیاتی ایجاد یک رابطه پویا و مثبت با کارکنان سازمان امور مالیاتی، کارفرما، مدیران و پرسنل مجموعه طرف قرارداد است. خیلی از مواقع مشاهده شده است که ضعف یک مشاور در روابط عمومی باعث شده که نقاط قوت مشاور در سایر تواناییهایش تحت تاثیر قرار بگیرد و در نهایت نتیجه مطلوب از همکاری با آن مشاور حاصل نشود.
خوب تا اینجا یاد گرفتیم که در هنگام انتخاب مشاور لازم است که چه مهارت و تخصصهایی را در نظر بگیرید.
وظایف مشاور مالیاتی
در پاسخ به این سوال که وظیفه مشاوره مالیاتی چیست؛ باید گفت که یکی از آنها، کنترل و مدیریت امور مالیاتی شرکت یا فرد است. کارشناسان مالیاتی با ارائه پیشنهاداتی، سعی در کاهش مالیات کسب و کارها دارند. البته تمام این پیشنهادات در راستای و چارچوب قانون مطرح میشود.
مشاوران مالیاتی نکات مهم اظهارنامه و پرداخت مالیاتی در موعد مقرر را برای فرد یا شرکت تشریح میکنند. این نکات، شامل اخذ کد اقتصادی، تنظیم دقیق اظهارنامه مالیاتی و ارزش افزوده، پلمپ دفاتر قانونی قبل از شروع سال مالی جدید و… میشود.
با همه این وجود در پاسخ به سوال زمینههای رایج فعالیت مشاوره مالیاتی چیست، باید به موارد زیر اشاره کرد:
- برگزاری جلسات حضوری با کارفرما و جمعآوری اطلاعات دقیق مالی
- تجزیه و تحلیل قوانین مالیاتی جدید
- تدوین استراتژیهای مالیاتی قوی برای کارفرما
- برنامهریزی مناسب برای سالهای مالی آینده
- تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی در مهلت مقرر
- مشاوره در مورد املاک و مسکن
- انجام کلیه محاسبات در مورد بدهیهای مالیاتی و تهیه گزارش کار دقیق
ویژگیهای مشاور مالیاتی حرفهای
قبل از انتخاب مشاور مالیاتی باید هدف خود را از دریافت مشاوره تعیین کنیم. آیا هدف انتخاب وکیل مالیاتی است؟
برای مثال اگر برای مراجعه به هیئت حل اختلاف جهت رفع مشکل مالیاتی سالهای قبل انتظار داریم که از یک مشکل در گذشته، سال جاری یا سال آینده جلوگیری کنیم و مشاوره دریافت کنیم. یا اگر مشکلی در گذشته وجود داشته و موجب شده است که برگ تشخیص مالیاتی صادر شود، بهتر است مشاوری را انتخاب کنیم که سابقه حضور در هیأتهای حل اختلاف مالیاتی و حل و فصل آن را داشته باشد.
اما اگر تعهد داریم به طور مثال یک کسبوکار را از شخص حقیقی به شرکت تبدیل کنیم، باید بهدنبال مشاوری باشیم که در مهارتهای زیر مهارت داشته باشد:
- اجرا و راهاندازی سیستمهای حسابداری
- امکان آموزش به پرسنل مجموعه
- آشنایی با نرمافزارهای حسابداری
مشاوری که برای تاسیس شرکت بر اساس قوانین مالیاتی و حسابداری انتخاب میکنیم، نیازی نیست که سابقه حضور در هیأتهای حل اختلاف را داشته باشد. بنابراین بهطور خلاصه برای پاسخ به این سؤال باید به دو نکته توجه کنیم:
- هدف از دریافت خدمات مشاوره مالیاتی چیست؟
- سابقه تشخیص مشاور متناسب با موضوع
مراحل انتخاب مشاوره مالیاتی
در بالا متوجه شدیم که ویژگیها و وظایف مشاور مالیاتی چیست و اینکه چگونه یک مشاور مالیاتی خوب را شناسایی کنیم. با این اوصاف راهکار انتخاب کارشناس مناسب برای مشاوره مالیاتی چیست؟
مرحله اول: برقراری ارتباط با مشاور مالیاتی
پرواضح است که قدم اول برای انتخاب کارشناس مالیاتی، برقراری ارتباط است. این ارتباط میتواند به صورت حضوری یا غیرحضوری باشد. حتی میتوان از طریق صفحات مجازی و وبسایتهای مشاوران، اقدام به برقراری ارتباط و بررسی خدمات آنان کرد. بهتر است در مورد هزینه جلسه اول هم با مشاور موردنظر صحبت شود. بسیاری از مشاوران مالیاتی، جلسه اول را به صورت رایگان برگزار میکنند. همچنین باید توجه داشت که مشاور مالیاتی، دارای مدرک و تحصیلات آکادمیک مرتبط باشد.
مرحله دوم: صحبت در مورد دستمزد و هزینهها
در مورد هزینهها و دستمزد باید دو طرف به صورت شفاف باهم گفتگو کرده و به توافق برسند. حتی بهتر است موعد پرداخت آنها را هم به صورت دقیق تعیین کنند. همچنین باید در مورد شرایط کار و وضعیت مالی شرکت یا فرد هم صحبتهای لازم صورت بگیرد.
مرحله سوم: نهایی کردن قرارداد
در مرحله آخر باید تمام شرایط و سوابق مشاور مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. همچنین حقوق و دستمزد مشاور نیز باید در تصمیمگیری لحاظ شود. اگر شرکت قادر به پرداخت دستمزد سنگین نباشد، بهتر است سراغ مشاوران دیگر برود. اگر تمامی مراحل به درستی طی شوند، قرارداد نهایی بین دو طرف امضا میشود. همچنین باید به این نکته توجه داشت که هرگونه تغییر در وضعیت مالی شرکت، باید با مشاور مالیاتی در میان گذاشته شود.
روش های کاهش هزینه مالیاتی
از آنجایی که روش کاهش هزینه های مالیاتی یکی از وظایف اصلی مشاور مالیاتی است در این قسمت میخواهیم این بحث را توضیح دهیم. کاهش هزینه های مالیاتی خود به دو دسته روش پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی تقسیمبندی میشود که در ادامه میخواهیم بررسی کنیم یک مشاور مالیاتی با این دو روش چطور مالیات را کاهش میدهد.
1. روش پشتیبانی مالیاتی
مشاوران مالیاتی قوانین و اصول مالیات را با مدیران در میان گذاشته و آنها را با پیچیدگیهای این قوانین آشنا میکنند. در این روش مشاور مالیاتی تهیه و تنظیم دقیق صورتهای مالی را برعهده میگیرد. تمامی صورتهای مالی باید به صورت دقیق و شفاف تنظیم شوند تا مشکلی به وجود نیاید.
در روش پشتیبانی مالی مشاوران به دنبال ارائه پیشنهاداتی در راستای پرداخت مالیات کمتر هستند. در این روش همچنین مشاوران وظایفی از جمله شیوه بررسی و کنترل پرداخت، قراردادهای منعقد شده و بخشودگیهای مالیاتی را برعهده دارند.
2. روش دادرسی مالیاتی
در این روش مشاور مالیاتی، پروندههای مالیاتی فرد یا شرکت را برعهده میگیرد. وظیفه اصلی مشاور مالیاتی در این روش، حل تمامی مشکلات در مراجع قانونی و حل اختلافات شرکت یا فرد با دولت است. مشاوران مالیاتی با دانش و تجربه کافی خود، سعی در احقاق حق شرکت و کاهش هزینههای مالیاتی پرداختی دارند. به این ترتیب از تحمیل هزینههای سنگین و گزاف بر شرکت پیشگیری میشود.
راهکار تبدیل شدن به کارشناس مشاوره مالیاتی چیست؟
برای این که به یک مشاور مالیاتی تبدیل شد، راهکارهای زیادی وجود دارد. یکی از رایجترین راهها، اخذ مدرک تحصیلی آکادمیک از دانشگاه در یکی از رشتههای، مالی، حسابداری، بازرگانی و مواردی از این قبیل است. با اخذ مدرک تحصیلی، قوانین مربوط به مالیات مستقیم، مالیات بر ارزش افزوده، قوانین بیمه، قوانین کار و… آموزش داده میشود.
یکی دیگر از راهکارهای مشاور مالیاتی شدن، شرکت در دورههای تخصصی آموزش قوانین مالیاتی است. در این دورهها پس از اتمام آموزش، مدرک معتبری به فرد اعطا میشود. البته باید توجه داشت که بعد از اتمام دوره آموزش مالیات باید پروژههای کارآموزی هم گذرانده شوند. به طور کلی برای تبدیل شدن به کارشناس مالیات، باید تسلط کاملی به قوانین مربوط به مالیات داشته باشید.
نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد، کارشناس مالیاتی موفق علاوه بر دانش تخصصی، باید از مهارتهای مهم دیگری هم استفاده کند. این مهارتها شامل روابط عمومی بالا، مهارت ریسک، آشنایی با بازاریابی و… میشوند.
درآمد مشاور مالیاتی
مشاوران مالیاتی میتواند حقوق و دستمزدش را خودش تعیین کند که چقدر بابت یک جلسه مشاوره دریافت کند. البته اگر قصد گرفتن مشاوره دارید، بهتر است که سابقه مشاور مالیاتی انتخابی خود را در نظر بگیرید. هرچه مشاور سابقه بیشتری داشته باشد، خصوصا در موارد اعتراض مالیاتی و کم کردن مالیات، سابقه کاری وی اهمیت بیشتری پیدا میکند.
اگر هم قصد دارید که مشاور مالیاتی را به عنوان شغل خود انتخاب کنید، راههای درآمدی زیادی جلوی پایتان قرار دارد. میتوانید همزمان با چند موسسه به صورت همزمان در خصوص مشاوره فعالیت داشته باشید و کار کنید. وقتی به صورت پروژهای فعالیت کنید، میتوانید چند منبع درآمد مختلف داشته باشید که این خود یک مزیت است.
همچنین میتوانید به عنوان کارمند در شرکتهای مالی شاغل شوید که حقوق و مزایای شما در این صورت به شکل حقوق ثابت و مزایای آن تعیین میشود. با وجود این همه تنوع در این شغل، قطعا نمیتوان درآمد مشخصی برای آن در نظر گرفت و به صورت کلی میتوان گفت که درآمد مشاور مالیاتی بسته به مهارت و نوع انتخاب مسیر شغلی دارد.
دریافت مشاوره مالیاتی
دیگر لازم نیست نگران امور مالیاتی خود باشید! مشاوره مالیاتی موسسه حسابداری محاسبان برای سروسامان دادن به امور مالیاتی شما شرایط مختلفی را فراهم کرده است تا در هر نقطه از ایران بتوانید مشاوره بگیرید.
1. مشاوره مالیاتی تلفنی
برای دریافت مشاوره مالیاتی تلفنی موسسه محاسبان، کافی است با شماره با شماره تلفن ۰۳۱۴۰۲۰ تماس بگیرید و درخواست خود را با کارشناسان ما جهت نوبت رزرو مشاوره ثبت کنید. زمان مشاوره تلفنی ۲۰ دقیقه است که اگر بیش از این زمان نیاز به زمان دارید، میتوانید با مجموعه هماهنگ کنید.
2. مشاوره مالیاتی آنلاین
برای دریافت مشاوره مالیاتی آنلاین موسسه محاسبان، با شماره تلفن ۰۳۱۴۰۲۰ تماس بگیرید و درخواست خود در خصوص مشاوره آنلاین را مطرح کنید. زمان مشاوره آنلاین ۴۰ دقیقه است.
3. مشاوره مالیاتی حضوری
برای دریافت مشاوره مالیاتی حضوری موسسه محاسبان با شماره تلفن ۰۳۱۴۰۲۰ تماس بگیرید و درخواست مشاوره مالیاتی حضوری را مطرح کنید. زمان مشاوره مالیاتی حضوری در محاسبان ۶۰ دقیقه است.
دستاوردهای دریافت مشاوره مالیاتی
- معافیتهای مالیاتی
- جلوگیری از جرایم مالیاتی
- کاهش ریسک مالی
- کمک به رشد کسبوکار
- تصمیمگیری بهتر
- اطمینان در کسبوکار
شما می توانید با مراجعه به صفحه مشاوره مالیاتی، فرم درخواست مشاوره مالیاتی خود را ثبت کرده و از مشاورین مجرب محاسبان راهنمایی بگیرید.
جمع بندی
به دلیل پیچیدگیهایی که در مورد قوانین مالیات وجود دارد، گرفتن مشاوره مالیات ضروری است. در این مطلب به پرسش مشاوره مالیاتی چیست، بهطور کامل پاسخ داده شد. این مشاوران با ارائه راهکارهای مناسب، سعی دارند تا به شرکتها در کاهش پرداخت مالیات و جلوگیری از ضرر کمک کنند. برای گرفتن نتیجه مناسب از مشاور، باید جلسههای متعددی برگزار شود تا نتیجه بخش باشد.
سوالات متداول
۱. مشاوره مالیاتی چه کمکی به ما میکند؟
مشاور مالیاتی با اطلاعات به روز مالیاتی در کاهش مالیات پرداختی شما را راهنمایی میکنند.
۲. روش مشاوران مالیاتی برای کاهش هزینهها چیست؟
پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی
۳. روشهای دریافت مشاوره مالیاتی از محاسبان چگونه است؟
مشاوره مالیاتی تلفنی، آنلاین و حضوری
۴. تخصص های مورد نیاز یک مشاوره مالیاتی چیست؟
تحصیلات مرتبط، سابقه ارسال اظهارنامه مالیاتی و دادرسی مالیاتی، فن بیان و روابط عمومی مناسب.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود برشما
عالی بود و کاربردی