جریمه عدم صدور صورتحساب الکترونیکی

در این مقاله می خواهیم جریمه عدم صدور صورتحساب الکترونیکی را بررسی کنیم. صورتحساب الکترونیکی برای سازمان امور مالیاتی بسیار حائز اهمیت است. پس بدیهی است که جریمه های عدم صدور آن بسیار سنگین خواهد بود. برای فهم بیشتر بهتر است ابتدا با مفهوم صورتحساب الکترونیکی آشنا میشویم.
صورتحساب الکترونیکی چیست؟
طبق تعریف بند «ث» ماده 1 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان صورتحساب الکترونیک ،صورتحسابی میباشد که دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی که اطلاعات مندرج در آن، در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره میشود. مشخصات و اقلام اطلاعاتی صورتحساب الکترونیکی متناسب با نوع کسب و کار توسط سازمان تعیین و اعلام میگردد. در واقع میتوان گفت که صورتحساب الکترونیکی مشابه فاکتورهای فروش است. این صورتحسابها انواع مختلفی دارند که با توجه به حوزه فعالیت خودتان یکی از آنها را صادر خواهید کرد.
چرا باید صورتحساب الکترونیکی مالیاتی را صادر کنیم؟
با صدور صورتحساب الکترونیکی ما از مزایایی برخوردار می شویم. پس بهتر است در صدور صورتحساب الکترونیکی به موقع دقت لازم را داشته باشیم.
مزایا صدور صورتحساب الکترونیکی
- از جرائم مالیاتی معاف خواهید شد
- از تسهیلات ماده 4 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان برخوردار خواهید شد
- نیازی به مراجعه به دفاتر و اسناد مودی مالیاتی نخواهید داشت
- نیازی به ثبت کامل معاملات فصلی، در صورت اقدام از طریق سامانه مودیان، نخواهید داشت.
جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی
شخصی که مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی میشود و از صدور آن مطابق قوانین و مقررات امتناع میکند یا مکلف به استفاده از پایانه فروشگاهی میباشد و استفاده نمیکند؛ مشمول جرائم و موارد ذیل میگردد:
- ده درصد (۱۰%) از مجموع مبلغ فروش انجامشده بدون صدور صورتحساب الکترونیکی یا بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد.
- در صورت اثبات تخلف عدم صدور صورتحساب از طریق سامانه مؤدیان یا کماظهاری یا بیشاظهاری در ثبت قیمت یا مقدار فروش و با وجود اخطار سازمان از طریق سامانه مودیان و عدم پذیرش مودی، درصورت تأیید تخلف توسط هیأت حل اختلاف مالیاتی، علاوه بر جریمه فوق (۱۰درصد یا ۲میلیون تومان) سازمان امور مالیاتی میتواند با مراجعه به مؤدی یا مطالبه دفاتر و اسناد او، نسبت به حسابرسی دورههای مالیاتی سال تخلف اقدام نماید.
- پس از انقضای مهلت های مذکور در ماده (۳) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، صورتحسابهایی که در سامانه مؤدیان ثبت نشده باشد، معتبر نبوده و قابل استناد در مراجع دادرسی مالیاتی نخواهد بود.
نکته مهم
مودیان در صورت مشاهده مشکل در صدور یا ارسال صورتحساب باید تا 1 روز مشکل را گزارش کنند. در غیر اینصورت جریمه ای معادل 1% مبلغ صورتحساب یا 1 میلیون (هر کدام که بیشتر باشد)، در نظر گرفته می شود.
به این مقاله چه امتیازی میدهید؟
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
میانگین امتیاز 0 از 5 (0 رای)
دیدگاهتان را بنویسید