اظهارنامه ارزش افزوده
با توجه به افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال 1403 از 9 درصد به 10 درصد و جرائم سنگین دیرکرد در پرداخت باید در زمان مقرر از سوی سازمان مالیاتی، اظهارنامه ارزش افزوده را ارسال نمایید. در نظر داشته باشید که ارسال اظهارنامه ارزش افزوده فقط از طریق سامانه my.tax.gov.ir در دسترس است. در ادامه به صورت مرحله به مرحله روش ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را توضیح دادهایم، پس با ما همراه باشید.
زمان ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
طبق قانون، مالیات بر ارزش افزوده باید به صورت فصلی و 3 ماه یکبار پرداخت شود. کسب و کارهای مشمول مالیات ارزش افزوده، وظیفه دارند تا 15 روز (در قانون جدید تا یک ماه) پس از پایان هر فصل به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کرده و اظهارنامه ارزش افزوده خود را ارسال کنند. در صورتی که اظهارنامه ارزش افزوده در مدت زمان قانونی ارسال نشود، جریمه دیرکرد در پرداخت به مبلغ مالیات اضافه خواهد شد.
کاربران برای وارد شدن به سامانه ارزش افزوده ابتدا باید ثبت نام خود را انجام داده و نام کاربری و رمز عبور دریافت کنند. سپس نسبت به ارسال اظهارنامه ارزش افزوده اقدام نمایند.
ناگفته نماند مودیان مالیاتی که قصد دریافت گواهینامه ارزش افزوده را دارند، باید از طریق بخش مدیریتی سامانه ارزش افزوده به آدرس www.evat.ir در منوی گواهینامه نامنویسی کنند و منتظر باشند تا گواهی آنها صادر شود.
مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده بهار 1403
نکته مهم
طی بخشنامهای از سوی سازمان امور مالیاتی، مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره نخست بهار سال 1403، تا 1403.05.31 تمدید شد.
روش و مراحل ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
ارسال اظهارنامه برای مودیان بسیار ساده بوده و مودیان مشمول مالیات بر ارزش افزوده کافی است در زمان فروش کالاها و عرضه خدمات، صورتحساب را صادر کنند. سپس علاوه بر بهای کالاها و خدمات عرضه شده، مالیات بر ارزش افزوده را محاسبه و از خریدار دریافت کنند.
نکته مهم
توجه داشته باشید که اطلاعات و اسناد و مدارک خرید و فروش باید تا زمان ارسال و تکمیل اظهارنامه ارزش افزوده هر فصل نگهداری شوند.
در ادامه به صورت مرحله به مرحله روش ارسال اظهارنامه ارزش افزوده و نحوه پرداخت مالیات را توضیح دادهایم. شما با این روش میتوانید گزارش ارزش افزوده خود را به راحتی ارسال کنید.
1. در پایان هر سه ماه باید اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را از طریق سامانه یکپارچه مالیات بر ارزش افزوده به آدرس my.tax.gov.ir ثبت کرد. پس از ورود به سامانه مالیات برارزش افزوده باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید و در مرحله بعدی نیازمند وارد کردن کد پیامک شده هستید:
2. سپس وارد چنین صفحهای میشوید که خلاصه وضعیت مالیاتی شما را بیان میکند. در این مرحله باید پرونده مربوطه را انتخاب کنید که در کادر قرمز رنگ مشخص شده است:
3. پس از ورود به آن قسمت، شما پرونده مربوطه را همراه با جزئیات مشاهده میکنید و به مرحله بعدی میروید:
4. در این قسمت تمامی اطلاعات پایه و اطلاعات اعضا و شرکاء به شما نمایش داده میشود:
5. در قسمت بعدی وارد این صفحه شده و تسلیم اظهارنامه عادی را کلیک میکنید:
6. اطلاعات مربوط دوره مورد نظر را تکمیل میکنید.
7. سوالات جدول الف و ب را طبق فعالیت خودتان تکمیل میکنید.
اگر شما مودی هستید که کالاها و خدمات را با نرخ عمومی میفروشید یا عموما کالا و شرایط خاص و واردات و صادرات ندارید یا کالای معاف میفروشید همه را خیر انتخاب میکنید.
8. در این جدول اطلاعات فروش نقد و نسیه را به طور کامل وارد میکنید.
در قسمت بارگذاری از سامانه مودیان هر چیزی که در کارپوشه سامانه مودیان باشد در اینجا بارگذاری میشود. هر چیزی که خودتان بخواهید دستی وارد بکنید در ستون خارج از سامانه مودیان وارد میشود.
9. در این جدول اطلاعات مربوط به خرید نقد و نسیه را وارد میکنید.
در قسمت بارگذاری از سامانه مودیان هر چیزی که در کارپوشه سامانه مودیان باشد در اینجا بارگذاری میشود. هر چیزی که خودتان بخواهید دستی وارد بکنید در ستون خارج از سامانه مودیان وارد میشود.
10. جدول (ج) مربوط به تنظیمات و اعتبارات مالیاتی خرید ما میباشد:
11. در این جدول محاسبه مالیات ارزش افزوده میباشد و بدهی یا بستانکاری ما را نشان میدهد.
12. پس از تایید نهایی اظهارنامه ارزش افزوده صفحهای باز میشود که شامل شماره ثبت تسلیم اظهارنامه، شناسه ثبت نام، تاریخ ثبت تسلیم اظهارنامه و اطلاعات تاییدکننده است.
13- بعد از دریافت کد رهگیری که در مرحله قبل انجام شد نسبت به صدور قبض و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده اقدام مینماییم.
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.