انواع ثبت های حسابداری
ثبت حسابداری چیست؟
نقش حسابداران نگهداری سوابق است و حسابداران باید هر رویداد مالی را که در شرکت اتفاق می افتد اعم از خرید و فروش و هزینه ها و درامدها و دریافت ها و پرداخت ها و …..را ثبت کنند ثبت حسابداری این امکان را فراهم میکند تا رویدادهای مالی پس از طبقهبندی و تلخیص، در صورتهای مالی به تصویر کشیده شوند درنتیجه برای این مهم حسابداران باید قبل از پذیرش کار حسابداری با انواع ثبت های حسابداری و تهیه صورتهای مالی آشنا شوند.
هدف از ثبت حسابداری چیست؟
یکی از مهمترین اهدافی که ثبت های حسابداری آن را دنبال میکنند، ایجاد نظم و جمعآوری اسناد برای یک کسب و کار است. همچنین باعث میشوند که در اسناد حسابداری تغییر یا تحریفی ایجاد نشده و گم شدن برای آنها اتفاق نیفتد.
اگر ثبت حسابداری وجود نداشته باشد ممکن است در مسائل مهمی مانند مالیات دچار مشکلاتی مانند جریمه شویم. پس باید به ثبتهای حسابداری و اهمیت آن در یک سازمان توجه کرد.و همچنین برای داشتن صورت های مالی دقیق و صحیح مستلزم ورود صحیح اطلاعات و ثبت صحیح و منظم اسناد حسابداری است؛ بنابراین تا زمانی که این امر به درستی انجام نشود گزارش دقیق و مستمری وجود نخواهد داشت.درواقع مدیران از طریق این ثبتها از فعالیت کسب و کار خود آگاه میشوند. همچنین این ثبتها از طریق نرم افزارهایی امروزه انجام میشوند که کار را برای حسابداران بسیار راحتتر کردهاند.
آموزش ثبت های حسابداری به چه صورت است؟
برای اینکه بتوان ثبت های حسابداری را آموزش دید نیاز است تا با علم حسابداری آشنا باشیم. به عنوان مثال دفترکل، دفتر روزنامه، دارایی، هزینه، فاکتور و غیره همه موارد بسیار مهمی هستند که به صورت تخصصی برای این بخش از حسابداری در نظر گرفته میشونداطلاعات در قدیم به صورت دستی ثبت میشدند.
اما امروزه از نرم افزارها برای ثبت حسابداری استفاده میشود که برای آموزش باید به یادگیری نرم افزار و کار با آن از طریق آموزشگاهها و فیلمهای آموزشی پرداخت ما در مجموعه محاسبان با آموزش انواع ثبت های حسابداری در شرکت های خدماتی و بازرگانی و تولیدی در خدمت کارآموزان و هنرجویانی هستیم که تمایل به یادگیری حرفه حسابداری دارند در صورت تمایل به یادگیری حسابداری و انواع ثبت های حسابداری به صورت تئوری و عملی با 4020 تماس بگیرید مشاوران ما آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند.
انواع ثبت های حسابداری
به طور کلی انواع ثبت های حسابداری را می توان به 4 دسته اصلی تقسیم بندی کرد.
- ثبت های حسابداری شرکت های خدماتی
- ثبت های حسابداری شرکت های بازرگانی
- ثبت های حسابداری شرکت های تولیدی و صنعتی
- ثبت های حسابداری شرکت های پیمانکاری
مراحل ثبت های حسابداری
مراحل ثبت های حسابداری در شرکت های مختلف متفاوت است. در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با ثبت های حسابداری در شرکتهای مختلف در ادامه توضیحات کاملتری ارائه شده است.
مراحل ثبت های حسابداری شرکت های خدماتی
به طور کلی میتوان مراحل زیر را جهت ثبت های حسابداری خدماتی نام برد.
- ثبت داراییها و بدهیها و حقوق مالکانهی اول دوره
- ثبت های عملیات جاری شرکت شامل پرداخت و دریافت هاو درامد ها و هزینه ها و پیش پرداخت و پیش دریافت ها وقراردادهاو و واریز و برداشت از صندوق و تنخواه و دریافت و پرداخت تسهیلات مالی و سرمایه گذاریها…
- پرداخت هزینه حقوق و دستمزد و بیمه و مالیات حقوق
- ثبت های پایان سال مالی شامل بستن حسابها و اصلاح حسابها
مراحل ثبت های حسابداری شرکت بازرگانی
به طور کلی میتوان مراحل زیر را جهت ثبت های حسابداری بازرگانی نام برد
- ثبت موجودی کالای اول دوره و همچنین دارایی ها و بدهی ها و حقوق مالکانهی اول دوره
- ثبت فاکتورهای خرید و فروش کالا به دو روش دائمی و ادواری (برای آشنایی بیشتر با روش های ثبت موجودی کالا به مقاله روشهای ثبت موجودی کالا مراجعه نمایید.)
- پرداخت هزینه حقوق و دستمزد و بیمه و مالیات
- ثبت های عملیات جاری شرکت شامل پرداخت و دریافت هاو درامد ها و هزینه ها و پیش پرداخت و پیش دریافت ها و قراردادها و و واریز و برداشت از تنخواه و صندوق و دریافت و پرداخت تسهیلات مالی و سرمایه گذاری ها و
- بهای تمام شده کالای فروش رفته
- ثبت های پایان سال مالی شامل بستن حسابها و اصلاح حسابها
مراحل ثبتهای حسابداری شرکتهای تولیدی
به طور کلی میتوان مراحل زیر را جهت ثبت های حسابداری تولیدی نام برد:
- ثبت دارایی ها و بدهی ها و حقوق مالکانه ی اول دوره
- خرید مواد اولیه
- پرداخت هزینه حقوق و دستمزد و بیمه و مالیات
- پرداخت هزینههای سربار تولید
- صدور مواد اولیه به خط تولید
- تسهیم هزینه حقوق و دستمزد
- تسهیم هزینه حق بیمه تامین اجتماعی
- انتقال سربار ساخت
- بهای تمام شده کالای ساخته شده
- فروش کالای فروش رفته
- عملیات جاری شرکت
- ثبت های مربوط به بستن حسابها و عملیات پایان دوره
مهمترین ثبتهای حسابداری
ثبت های حسابداری بسیار زیاد است ولی می توان به اختصار از مهمترین و پرکاربرد ترین ثبت ها ی حسابداری به ثبت های زیر اشاره کرد:
نوع ثبت | بدهکار | بستانکار |
ثبت حسابداری سرمایه | بانک | سرمایه |
ثبت های حسابداری تسهیلات مالی | بانک | وام پرداختنی |
ثبت های حسابداری خرید داراییهای ثابت | اثاث/تجهیزات/ماشینآلات | حسابهای پرداختنی غیرتجاری |
ثبت های حسابداری هزینه | هزینه ها | بانک/حسابهای پرداختنی غیرتجاری |
ثبت های حسابداری فروش | حسابهای دریافتنی تجاری | فروش کالا |
ثبت های حسابداری حقوق و دستمزد | هزینه حقوق و دستمزد هزینه بیمه سهم کارفرما | بیمه پرداختنی مالیات پرداختنی حقوق پرداختنی |
سوالات متداول
برای انجام ثبت حسابداری لازم است ماهیت حسابها را بدانیم؟
برای ثبت رویدادهای مالی مهمترین موردی که باید در مرحله اول به آن توجه داشت ماهیت حسابهاست.ماهیت حساب یعنی اینکه هر رویداد حسابداری چه در حالت افزایشی و یا کاهشی در کدام سمت یک حساب، راست (بدهکار) و چپ (بستانکار) ثبت شود، همچنین آن حساب در طی دوره و یا پایان دوره در کدام سمت قرار میگیرد. در حسابداری برای ثبت رویدادهای مالی حداقل یک حساب بدهکار و یک حساب بستانکار میشود. تعدادی حسابها ماهیت بدهکار و تعدادی از آنها ماهیت بستانکار دارند که برای فهم بهتر این موضوع باید به معادله اساسی حسابداری توجه کرده و سپس تشخیص بدهکار و بستانکار در حسابها انجام شود.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بهترین استاد، استاد حاجیان خدارا شاکرم که برای آموزش محاسبان انتخاب کردم تا با شما استاد عزیز آشنا شوم و از علوم و فن حسابداری تان نهایت استفاده ببرم.