تقسیط بدهی تامین اجتماعی
بر طبق قانون، کارفرما مسئول پرداخت بیمه پرسنل است. حالا اگر شرایطی مانند بحران مالی پیش بیاید و کارفرما از پرداخت بدهی ناتوان باشد، آیا امکان دارد که بتواند بدهیهای خود به سازمان تامین اجتماعی را به صورت اقساطی پرداخت کند؟ تامین اجتماعی در این شرایط چه کمکی به کارفرمایان میکند؟ در این مقاله صفر تا صد تقسیط بدهی تامین اجتماعی را شرح دادهایم تا اگر به مشکل برخورد کردید، بتوانید برای اقساطی کردن بدهی خود به بیمه اقدام کنید.
درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی
زمانی که کارفرما نیروی جدید استخدام میکند، یکی از هزینههایی که باید برای نیروهای خود در نظر بگیرد، پرداخت بیمه به تامین اجتماعی است. حالا فرض کنید که یک کارفرما مجموعه خود را گسترش داده و هزینههای او افزایش یافته است یا دچار بحران مالی شده است. قطعا تا زمانی که کارفرما دوباره به درآمد مطلوب برسد، برای پرداخت حق بیمه با مشکل مواجه میشود و پرداخت نقدی حق بیمه؛ برای او کمی سنگین خواهد بود.
اینجا است که کارفرما میتواند درخواست تقسیط بدهی به تامین اجتماعی را مطرح کند. این درخواست توسط کارفرما نوشته میشود و هدف از آن هم درخواست قسط بندی بدهی به تامین است. بعد از ثبت درخواست، سازمان تامین اجتماعی شرایط کارفرما را بررسی میکند و در صورتی که درخواست مورد قبول باشد بر طبق ماده 46 قانون تامین اجتماعی که در تیتر بعدی توضیح میدهیم، قسط بندی بدهی را برای کارفرما انجام میدهد.
ماده 46 قانون تامین اجتماعی
در قسمت بالا درباره درخواست تقسیط بدهی کارفرمایان به تامین اجتماعی صحبت کردیم. در ماده 46 قانون تامین اجتماعی هم به صورت اختصاصی به این موضوع پرداخته شده است که به شرح زیر است: سازمان میتواند به درخواست کارفرما بدهی او را حداکثر تا سی و شش قسط ماهانه تقسیم نماید و در این صورت کارفرما باید معادل دوازده درصد در سال نسبت بمانده بدهی خود بهره به سازمان بپردازد. در صورتی که کارفرما هر یک از اقساط مقرر را در رأس موعد پرداخت نکند بقیه اقساط تبدیل بحال شده و طبق ماده ۵۰ این قانون وصول خواهد شد.
تبصره- در مواردی که به علت بحران مالی که موجب وقفه کار کارگاه باشد پرداخت حق بیمه در موعد مقرر مقدور نگردد کارفرما میتواند در موعد تعیین شده در این ماده تخفیف در میزان خسارت و جریمه دیرکرد را تقاضا نماید. در این صورت هیئتهای بدوی و تجدیدنظر تشخیص مطالبات به تقاضای کارفرما رسیدگی و رأی مقتضی صادر خواهند نمود. میزان خسارت و جریمه دیرکرد در هر حال نباید از ۱۲ درصد مبلغ حق بیمه عقب افتاده برای هر سال کمتر باشد.
شرایط تقسیط بدهی به تامین اجتماعی
طبق بخشنامه ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ شرایط تقسیط بدهی به تامین اجتماعی به شرح زیر است:
- مشمولین که شامل تمام کارفرمایان اعم از حقیقی، حقوقی، دولتی یا غیردولتی هستند و درخواست تقسیط بدهی به دلیل بحرانی مالی را دادهاند و نتوانستهاند در موعد مقرر شده توسط سازمان بدهیهای خود را پرداخت کنند، با ارائه مدارک و مستندات مربوطه و پس از بررسی مسئولان مربوطه میتوانند به صورت قسطی، بدهی خود را پرداخت کنند.
- شرایط قسط بندی بدهیها برای کارفرمایان با اخذ حداقل ۲۰ درصد به عنوان پیشپرداخت و حداکثر تا ۲۴ ماه قسط ماهیانه است. در صورت بحران شدید مالی کارگاهی که پرداخت بدهی معوق تا ۳۶ قسط ماهانه برای کارفرما امکانپذیر نبوده و مراتب نیز مورد تایید کمیته بحران استان قرار گیرد بدهی مربوطه با مجوز مدیر کل استان حداکثر تا ۴۵ قسط با رعایت ماده ۹۷ آییننامه اجرایی ماده ۵۰ قانون و صرفا برای یک بار قابل تقسیط خواهد بود.
در مواردی که با توجه به شرایط بحران مالی کارگاه و امکان تعطیلی یا توقف در فرایند اجرایی کارگاه پرداخت بدهی معوق در ۴۵ قسط نیز برای کارفرما امکان پذیر نمیباشد، با نظریه کمیته استانی و درخواست کارفرما مستند به اسناد و مدارک لازم در خصوص بحران مالی کارگاه جهت اخذ مجوز تقسیط بدهی مذکور حداکثر در ۶۰ قسط ماهانه به معاونت بیمهای سازمان ارسال میگردد.
نکته مهم
البته در نظر داشته باشید که برای تقسیط بدهی لازم است که کارفرمایان ضمانتنامههایی به سازمان تامین اجتماعی ارائه دهند. همچنین این ضمانتنامهها نباید در توقیف بانک یا رهن باشد.
مدارک لازم برای تقسیط بدهی به تامین اجتماعی
کارفرمایانی که توان پرداخت بدهیهای خود را به کارفرما نداشته باشند، امکان درخواست تقسیط بدهی به تامین اجتماعی را دارند و مدارکی که ارائه میدهند باید سندی باشد بر اینکه دچار بحران مالی هستند. بنابراین باید مدارک زیر را آماده و تحویل بیمه تامین اجتماعی دهند:
- دفاتر قانونی
- تراکنشهای مالی
- صورتحسابهای معاملات
کارفرمایان میتوانند این مدارک را در سامانه تامین اجتماعی ثبت کنند تا توسط کارشناسان بیمه تامین اجتماعی بررسی شود. در صورتی که مدارک تایید شود و با قسط بندی بدهی موافقت شود، دیگر باید بر طبق شرایط سازمان نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کنند.
نحوه ثبت درخواست تقسیط بدهی به تامین اجتماعی
در صورتی که کارفرما به تامین اجتماعی بدهی داشته باشد، باید براساس مراحل زیر درخواست تقسیط بدهی به تامین اجتماعی را انجام دهد:
- ابتدا باید به سایت https://es.tamin.ir/view/#/main مراجعه کنید و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید تا وارد سامانه شوید.
- بعد از آن گزینه کارفرمایان را انتخاب کنید، سپس گزینه مدیریت بدهی و گزینه ثبت درخواست تقسیط بدهی را انتخاب کنید.
- سپس در این مرحله درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی خود را ثبت کنید.
نحوه پرداخت تقسیط نامه بیمه تامین اجتماعی
برای پیگیری نحوه پرداخت تقسیط نامه بیمه تامین اجتماعی باید مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا به سایت https://es.tamin.ir/view/#/main مراجعه کنید و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید.
- از منوی کارفرمایان گزینه مدیریت بدهی و سپس گزینه پرداخت و پیگیری درخواست تقسیط بدهی را انتخاب کنید.
- در این مرحله نسبت به پرداخت بدهی خود با شماره بدهی اقدام کنید و به صورت آنلاین قسط خود را پرداخت کنید.
نکته مهم
در صورتی که کارفرما بعد از تقسیط بدهی سازمان تامین اجتماعی، هریک از قسطهای بدهی را در موعد مقرر پرداخت نکند و بدهی داشته باشد؛ جرائمی که به او تعلق میگیرد به نسبت مانده بدهی او محاسبه و به همراه جرایم قبلی او به نسبت مانده بدهی مطالبه میشود و دیگر قابل قسط بندی نخواهد بود.
فرم درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی
تا به اینجا درباره تقسیط بدهی کارفرمایان به تامین اجتماعی صحبت کردیم و روشهای درخواست تقسیط بدهی را هم آموزش دادیم. در این قسمت میخواهیم یک نمونه از فرم درخواست تقسیط بدهی را بگذاریم تا با این نمونه فرمها آشنا شوید و در جریان باشید که برای تکمیل فرم به چه اطلاعاتی نیاز دارید.
خوان آخر تقسیط بدهی کارفرمایان به تامین اجتماعی
در این مقاله درباره تقسیط بدهی کارفرمایان به بیمه تامین اجتماعی صحبت کردیم و مراحل درخواست و مادههایی که قانون تامین اجتماعی برای کارفرمایان در نظر گرفته را بررسی کردیم. قوانین و مقررات بیمه و قانون کار بسیار پیچیده و سخت است و ممکن است گاهی شما به خاطر استفاده از یک کلمه یا حتی یک جملهبندی اشتباه مجبور به پرداخت هزینههای سنگین برای بیمه شوید که حقتان نیست.
برای همین اگر در خصوص بدهی به تامین اجتماعی و مسائل بیمه به مشکل برخوردهاید، توصیه میکنیم از یک مشاور بیمه با تجربه، راهنمایی دریافت کنید. پیشنهاد ما به شما مشاوره بیمه و کار موسسه حسابداری محاسبان است که کادری از اساتید خبره و با تجربه در زمینه قوانین بیمه و کار فعالیت میکنند و به صورت تخصصی و قانونی راهنمای راهتان هستند.
سوالات متداول
۱. از چه طریق درخواست تقسیط بدهی به تامین اجتماعی را ثبت کنیم؟
از سایت https://es.tamin.ir/view/#/main برای ثبت درخواست اقدام کنید. جزئیات آن را در مقاله توضیح دادهایم.
۲. اگر بعد از تقسیط بدهی باز هم بدهی خود را پرداخت نکنیم، آیا امکان قسط بندی مجدد وجود دارد؟
خیر و به نسبت مانده بدهی مشمول جریمه میشوید.
دیدگاهتان را بنویسید