مالیات شرکت های دانش بنیان
مالیات شرکت های دانش بنیان یکی از بحثهای داغ در حوزه کسبوکار است که سوالات زیادی را در ذهن مخاطبان ایجاد کرده است. اینکه این شرکتها مشمول مالیات هستند، نیستند؟ آیا سایت امور مالیاتی درخواست اظهارنامه مالیاتی از شرکتهای دانش بنیان دارد یا خیر؟ اگر شرکتهای دانش بنیان قادر به اجاره دفتر نباشند، چطور میتوانند در پارک علم و فناوری فعالیت خود را آغاز کنند؟ و از این قبیل سوالها که جواب همه آنها را ما در این مقاله از محاسبان برایتان گرد آوردهایم تا سرنخ موضوع را گم نکنید. پس همراه ما باشید.
قانون مالیات شرکت های دانش بنیان
به طور کلی قانون مالیات شرکت های دانش بنیان با شرکتهای دیگر بسیار تفاوت دارد. طبق قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان، در صورتی که درآمد این شرکتها از محل فعالیتها و محصولات آنها باشد به مدت ۱۵ سال از مالیات معاف هستند.
یعنی در صورتی که سود و درآمد این شرکتها حاصل از فعالیتها و محصولاتشان باشد، حتی از پرداخت مالیاتی که در قانون ۱۰۵ مالیاتهای مستقیم که درباره ۲۵ درصد سود خالص شرکتها تحت عنوان مالیات مطرح شده است هم معاف هستند. اما به شرطی که سالیانه در موعد مقرر اظهارنامه مالیاتی شرکت خود را به سازمان اداره امور مالیاتی ارسال کنند و اثبات شود که همه سود حاصله از خود شرکت است. در صورتی که اینطور نباشد و سود حاصله از شرکت دانش بنیان نباشد، مشمول معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان نمیشوند.
معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان
1. شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری بر اساس ماده ۳ و ماده ۹ «قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات» طبق ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستقیم از مالیات معاف هستند.
2. بر اساس ماده ۳ قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان، کلیه درآمد شرکتهای دانش بنیان تولیدی نوع ۱ و نوپا نوع ۱ از محل فعالیتها و محصولات دانش بنیان از زمان تایید تا زمانی که شرکت تاییدیه شرکت دانش بنیان معتبر باشد از مالیات معاف هستند.
به زبان ساده اگر از نظر سازمان مالیات کشور کلیه فعالیتهای شما و درآمدهای حاصل از منابع دانش بنیان به دست آمده باشد، به صورت ۱۰۰ درصد از مالیات معاف هستند. پس اگر شرکت دانش بنیان باشید، فارغ از حضور یا عدم حضور در مجموعه علم و فناوری از پرداخت مالیات معاف هستید. فعالیت شما در پارک علم و فناوری تنها باعث به دست آوردن مزایای بیشتری نسبت به فعالیت خارج از پارک است.
نکته مهم
در صورتی که حتی بخشی از درآمد شرکت از جایی غیر از خدمات و محصولات شرکت دانش بنیان باشد، آن بخش مشمول مالیات میشود.
معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان نوپا
همانطور که در بخشنامه معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان مطرح شده، برای این شرکتها معافیت ۱۵ ساله در نظر گرفته شده است. در نظر داشته باشید که این معافیت به صورت سالیانه بررسی میشود و در صورتی که سود و درآمد حاصل فقط از طریق خود شرکت دانش بنیان نباشد و به بخشهای غیر از دانش بنیان ارتباط داشته باشد، بابت آن بخش باید مالیات تعیین شده را پرداخت کنید.
معافیت مالیات ارزش افزوده شرکت های دانش بنیان
در ماده ۱۲ قانون ارزش افزوده امور مالیاتی کشور عرضه کالاها و ارائه خدماتی که در این ماده ذکر شده معاف از مالیات ارزش افزوده هستند. یعنی شما اگر یکی از زمینههای ذکر شده فعالیت داشته باشید، مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نخواهید بود.
ارسال اظهارنامه مالیاتی شرکت های دانش بنیان
شاید برای شما هم سوال باشد که شرکتهای دانش بنیان با وجود معافیت مالیاتی آیا همچنان باید در سایت مالیاتی ثبتنام کنند؟ بله تمامی کسبوکارها حتی اگر از مالیات معاف باشند، باید مانند دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی در موعد ذکر شده اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.
پس بهتر است که طبق مراحل زیر اظهارنامه مالیاتی شرکت های دانش بنیان را تکمیل کنید:
1. پیش ثبت نام در سایت امور مالیاتی کشور و دریافت نام کاربری و رمز عبور
2. پس از دریافت اطلاعات وارد نام کاربری خود شده و تمامی اطلاعات خواسته شده در خصوص فعالیت خود را تکمیل میکنید. برخی از مدارک مورد نیاز در این فرایند شامل کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، مجوز فعالیت شرکت و.. است.
3. در این مرحله اطلاعات وارد شده توسط سازمان امور مالیاتی بررسی و در صورت صحت اطلاعات مورد تایید نهایی قرار میگیرد.
4. اگر اطلاعات شما مورد تایید قرار بگیرد از اینجا به بعد میتوانید از تمامی خدمات ارائه شده توسط سازمان امور مالیاتی بهرهمند شوید. برای مثال وارد سایت شده و فرم اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل میکنید.
5. بعد از تکمیل و ارسال فرم اظهارنامه مالیاتی به شما یک کد رهگیری داده میشود.
6. دریافت و پرداخت قبضهای مالیات شرکت دانش بنیان (میزان درآمد شرکتهای دانش بنیان سقف ندارد و آنها به صورت کلی از مالیات معاف هستند)
اگر شرکت شما به صورت حقیقی ثبت شده باشد شما تا ۳۱ خرداد ماه هر سال فرصت دارید اظهارنامه ارسال کنید و اگر به صورت حقوقی ثبت شده باشد تا ۳۱ تیر ماه فرصت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی رو خواهید داشت.
مراحل مستقر شدن در پارک علم و فناوری
برای برخورداری از شرایط معافیت و علاوه بر آن دریافت خدمات و تسهیلات ویژه شرکتهای دانش بنیان به دو قسمت تقسیم میشود:
- شرکتهای حاضر در پارک علم و فناوری
- شرکتهایی که خارج از پارک علم و فناوری فعالیت دارند.
اما چگونه شرکت دانش بنیان خود را در پارک علم و فناوری مستقر کنید؟ در این قسمت مراحل مستقر شدن را بیان خواهیم کرد:
1. ابتدا باید طرح اولیه را به پارک علم و فناوری ارائه دهید و اطلاعات لازم را در اختیار پارک علم و فناوری قرار دهید.
2. در قدم دوم طرح توسط کارشناسان مجموعه ارزیابی میشود و بعد از ارزیابی کامل داوران درباره آن تصمیمگیری میکنند.
3. اگر طرح شما تایید شود، داوران اجازه میدهند که در شورای پذیرش از طرح خود دفاع کنید.
4. در صورت تایید برنامه فعالیت کاری باید برنامهریزی شود.
5. در مرحله بعد از تمامی افرادی که قرار است در شرکت فعالیت داشته باشند تعهد گرفته میشود. برای آنها حساب کاربری ایجاد میشود و به صورت رسمی میتوانند فعالیت خود را مجموعه علم و فناوری شروع کنند.
جمع بندی
اگر سوالی در خصوص مالیات شرکت های دانش بنیان دارید، میتوانید با مشاوران مالیاتی محاسبان مشورت کنید. مشاوره مالیاتی در محاسبان به سه صورت حضوری، تلفنی و آنلاین است که با توجه به شرایط خود میتوانید با اساتید خبره محاسبان در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید