نرم افزار اموال و دارایی ثابت چیست؟ معرفی بهترین نرم افزار اموال و دارایی ثابت
اموال و داراییهای ثابت از فاکتورهای بسیار مهم در تراز داراییهای شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی محسوب میشوند. اطلاعات دقیق اموال و داراییهای ثابت، محاسبه استهلاک، مخارج سرمایهای و مواردی از این دست میبایست همیشه با دقت خاصی تحت نظر باشند تا اختلالی در تراز دارایی و ارزش شرکتها و سازمانها ایجاد نشود. برای مثال اینکه کدام اموال در چه وضعیتی قرار دارد، یا در کدام منطقه جغرافیایی استقرار پیدا کرده، هزینههای استهلاکی آن به چه صورت است یا اصلا چگونه نگهداری میشود از موارد مهم در مورد اموال و داراییهای ثابت محسوب میشود.
نرم افزار اموال و دارایی ثابت چیست؟
نرم افزار اموال و دارایی ثابت، نرم افزار کنترل بر وضعیت دارایی های یک سازمان می باشد، این نرم افزار جهت کنترل نقل و انتقالات دارایی ها، مستهلک شدن و جایگزینی بهینه اموال استفاده می شود. دارایی ها و اموال یک سازمان می تواند نقش عمده ای در تصمیم گیری های سازمانی داشته باشد. این در حالی است گاها دارایی ها مستهلک می شوند و یا عمر مفید ان ها به پایان می رسد و کاها از رده خارج می شوند.
محاسبه هزینه استهلاک امری ضروری است که با استفاده از نرم افزار اموال و دارایی ثابت میزان قابل مدیریت می باشد. کلیه عملیاتی که بر روی یک دارایی در لحظه ورود به سازمان انجام می شود در درون نرم افزار ثبت می گردد. این عملیات می توانند شامل نام استفاده کننده، بخش مربوطه که ان اموال درون ان قرار دارد، جابه جایی ها، امانت دادن و .. می شود. که تنها با یک گزارش می توان به اطلاعات مربوط به ان اموال دسترسی پیدا کرد.
مزایای استفاده از نرم افزار اموال و دارایی ثابت
با بهره برداری از نرم افزار اموال و دارایی ثابت، سازمانها می توانند ضمن اشراف دقیق بر بانک اطلاعات اموال موجود در سازمان از وضعیت کارت اموال و سوابق اطلاعاتی مربوط به حفظ، نگهداری و بهره برداری از آنها نیز مطلع گردند. همچنین می توانند جهت محاسبه دقیق سهم استهلاک هر یک از اموال در وضعیت های بهره برداری گوناگون به صورت دورههای ماهیانه تا سالیانه نیز بهره مند شوند.
تاثیر نرم افزار امول و دارایی ثابت در سازمان
جمع آوری و نگهداری سوابق دارایی ها کار بسیار وقت گیر و زمانبر می باشد، این در حالی است که سیستمی کردن آن می تواند اطلاعات کامل تر و دقیق تری از سوابق و دارایی های موجود درسازمان در اختیار مدیران قرار دهد.
تاثیر نرم افزار اموال و دارایی بر افزایش سود سازمان ها
جمع آوری و نگهداری سوابق دارایی ها کار بسیار وقت گیر و زمانبر می باشد، این در حالی است که سیستمی کردن آن می تواند اطلاعات کامل تر و دقیق تری از سوابق و دارایی های موجود رد سازمان در اختیار مدیران قرار دهد. جمع آوری اطلاعات اموال نیازمند دقت و توجه ویژهای می باشد که با نرم افزار اموال و دارایی ثابت میزان تا حدود زیادی خطای انسانی را کم می شود. یک نرم افزار اموال و دارایی ثابت خوب و دقیق می تواند ظرفیت سنجی درستی برای سازمان در راستای خرید و جایگزینی اموال و یا بهره برداری دقیق و کامل از اموال یک سازمان را ایجاد کند.
نرم افزار اموال و دارایی ثابت آرپا
نرم افزار دارایی های ثابت آرپا بخشی از زیر سیستم یکپارچه نرم افزار حسابداری و نرم افزار انبار داری آرپا می باشد. اموال و داراییهای ثابت هر مؤسسه جزو اقلامی از ترازنامه است که بسیار مورد توجه علاقهمندان به سرمایهگذاری یا خریداران سهام موسسه یا اعتبار دهندگان میباشد.
این سیستم امکان نگهداری اطلاعات اموال و داراییهای ثابت شرکت شامل زمین، ساختمان، تأسیسات و … و داراییهای عملیاتی شامل ماشین آلات، تجهیزات و… همچنین ثبت هزینه های تعمیرات و نگهداری اساسی داراییهای ثابت را میسر می سازد.
امکانات نرم افزار اموال و دارایی های ثابت آرپا
- معرفی انواع دارایی
- عملیات افتتاح یا خرید دارایی
- تعیین محل استقرار دارایی
- عملیات جابه جایی و اسقاط دارایی در نرم افزار اداراییهای ثابت
- امکان بلا استفاده کردن یا استفاده مجدد دارایی
- امکان ثبت تعمیرات یا فروش دارایی و سندهای مربوط به آن
- تعیین روش محاسبه استهلاک دارایی
- امکان صدور اسناد استهلاک دارایی
- امکان محاسبه بهای تمام شده دارایی در نرم افزار دارایی های ثابت
- صدور اسناد مالی داراییها
- ثبت مالیات بر ارزش افزوده
- عملیات پایان سال داراییها
- امکان ارائه گزارش از دارایی های راکد
- امکان ارائه گزارشات تفکیکی دارایی های ثابت به نسبت گروه دارایی، گروه حسابداری دارایی و جمعدار
گزارشات در نرم افزار اموال و دارایی های ثابت آرپا
- گزارش دارایی به تفکیک نوع/گروه/محل استقرار دارایی نرم افزار دارایی های ثابت
- گزارش گردش دارایی و وضعیت دارایی
مراحل ثبت داراییها در نرم افزار دارایی ثابت آرپا
در نرم افزار دارایی ثابت کاربر ابتدا باید اطلاعات اولیه دارایی های ثابت خود از قبیل انواع دارایی، گروه دارایی، گروه حسابداری دارایی، تعیین روش استهلاک دارایی و محل استقرار آن را معرفی نماید. پس از معرفی دارایی می توان خرید دارایی را در سیستم ثبت نماییم. شایان ذکر است در صورتیکه شرکت مورد نظر در سال اول فعالیت خود نباشد می تواند جهت استفاده از سیستم دارایی ثابت ابتدا معرفی و سپس افتتاحیه دارایی های ثابت خود را انجام دهد.
مرحله بعد از ثبت خرید یا افتتاحیه دارایی ثابت ثبت استقرار دارایی می باشد. منظور از استقرار دارایی تحویل به جمعدار و زمان شروع استفاده از دارایی می باشد.در زمان ثبت استقرار دارایی می توان محل استقرار دارایی و همچنین جمعدار مربوطه را تعیین نمود. در صورت نیاز به تعریف محل های استقرار جدید می توان از منوی دارایی ثابت، منوی معرفی و فرم معرفی محل استقرار دارایی استفاده نمود.
باید توجه داشت تاریخ استقرار دارایی مبنای استفاده و محاسبه استهلاک دارایی ها در نظر گرفته می شود.در نرم افزار دارایی ثابت آرپا امکان ثبت دارایی های در جریان ساخت و یا بهره برداری از دارایی های ساخته شده نیز وجود دارد. همچنین چنانچه یک دارایی نیاز به تعمیرات اساسی داشته باشد می توان در زیر سیستم دارایی ثابت ثبت نمود. این تعمیرات اساسی در نرم افزار دارایی ثابت در بخش هزینه های موسسه قرار نمی گیرد بلکه به بهای تمام شده دارایی ثابت افزوده و در محاسبات استهلاک مد نظر قرار داده می شود.
دیدگاهتان را بنویسید