نرم افزار حسابداری چیست؟ انواع نرم افزار حسابداری و کاربرد آنها
نرم افزار حسابداری به نرم افزارهایی اطلاق میشود که تمامی امور جاری و تخصصی حسابداری را از طریق آنها میتوان به شکلی سادهتر انجام داد. نرم افزار حسابداری تلاش میکند تمامی امکانات مورد نیاز حسابدار را به شکل دیجیتال در اختیار او گذاشته و نیاز حسابدار به دفاتر حسابداری را به حداقل برساند.
نرم افزار حسابداری چیست؟
در عصر دیجیتال امروز نرم افزار حسابداری پدیدهای نوین است که پاسخگوی نیازهای حسابداران و مدیران است. نرم افزارهای حسابداری فراتر از ثبت دستی و سیستم آفیس اکسل است که حجم انبوهی از اطلاعات را به صورت طبقه بندی شده میتوان در آن مشاهده کرد.
ماژول های عمومی نرم افزار حسابداری
- ماژول حسابداری
- ماژول انبارداری
- ماژول فروش
- ماژول خزانهداری
- ماژول خرید و تدارکات
- ماژول اموال و داراییهای ثابت
دلایل استفاده از نرم افزار حسابداری
1.الزام سازمان امور مالیاتی
2.افزایش سرعت و دقت بازبینی و نظارت بر اسناد و صورتهای مالی یک شرکت
3.کاهش زمان و هزینه
4.دقت بیشتر در محاسبات
5. تسهیل گزارشگیری
6. افزایش امنیت اسناد مالی
7. کاهش و حذف خطاهای انسانی
مزایا نرم افزار حسابداری
همانطور که در بالا اشاره کردیم افزایش دقت و سرعت و کاهش خطاهای انسانی از مزایای استفاده از نرم افزار های حسابداری می باشد. افزایش سرعت و کارایی نیز موجب کاهش هزینه های کلی خواهد شد. چون برای پردازش حساب ها نیاز به مدت زمان کمتری می باشد و رایانه ارقام را بسیار سریعتر از مغز انسان پردازش می کند
به کار گیری نیروی کمتر برای انجام امور حسابداری از دیگر دلایلی است که منجر به استفاده از نرم افزارهای حسابداری می شود.سرعت بالای پردازش ارقام موجب می شود تا اطلاعات مالی به صورت بسیار دقیق و به موقع در اختیار کارکنان قرار داده شود.
انتخاب نرم افزار حسابداری
یک نرم افزار مالی بر حسب مفاهیم مختلف حسابداری به ماژولهای مختلفی از جمله حقوق و دستمزد، حسابهای دریافتنی، حسابهای پرداختی و خرید و فروش و سایر ماژولهای دیگر تقسیمبندی میشود که هر کدام وظیفهی خود را انجام میدهند و با استفاده از این ابزارها دیگر نیازی به ثبت حسابها به روش سنتی و دستی نیست در واقع هیچ نرم افزاری نیست که برای برطرف کردن نیازهای تمامی مشاغل و کسب و کارها طراحی شده و تمامی امکانات مورد نیاز را در خود جای داده باشد.
بعضی از نرم افزارها دارای قابلیتهای بیشتری هستند و بر حسب ساختار و ویژگیهای کسبوکارهای مختلف و نیازهای آنها طراحی شدهاند. شرکت ها باتوجه به فعالیت خود و نوع شرکت باید نرم افزار مناسب را تهیه کنند به عنوان مثال نرم افزار پارسیان برای شرکت های خدماتی و بازرگانی مناسب است ولی برای شرکت های تولیدی و صنعتی زیاد مناسب نمی باشد.
ویژگی نرم افزار حسابداری کاربردی
- داشتن سابقه و امکانات با کیفیت
- قیمت مناسب و کیفیت بالا
- قابلیت پشتیبانی از گروه های شغلی مختلف
- مدیریت امور مالی و محاسبات به بهترین شکل
- محاسبات امور مالی و مدیریت هزینه های مختلف با سرعت و سهولت بیشتری
- برخورداری از امکانات عالی و پاسخگویی به نیازهای مختلف کسب و کارها و موسسات گوناگون کوچک و بزرگ
- قابلیت نظم دهی به امور مالی
- رابط کاربری خوب و داشتن یک سیستم کاملا منظم برای ثبت داده ها در پایگاه داده
- امکان استفاده موسسات مختلف در حوزه های گوناگون از امکانات نرم افزار حسابداری
تقسیم بندی انواع نرم افزارهای حسابداری
- نرم افزار حسابداری فروشگاهی: مناسب انواع فروشگاههای مختلف زنجیرهای، هایپرمارکتها :مثل نرم افزار پیرامید و پارسیان و هوشمند و هلو
- نرم افزار حسابداری تولید: مناسب برای واحدهای تولیدی و کارخانهها مثل آرپا و سپیدار
- نرم افزار حسابداری شرکتی: مخصوص شرکتهای خدماتی، بازرگانی مثل پارسیان و سپیدار و نواوران
- نرم افزار حسابداری صنفی: مناسب برای اصناف مختلف
نتیجه گیری
در این مقاله در مورد اینکه نرم افزار حسابداری چیست، چه مزایا و کاربردهایی دارد و انواع آن کدام است؛ صحبت کردیم و متوجه شدیم با استفاده از نرم افزار حسابداری، بسیاری از کارهایی که ساعتهای طولانی وقت حسابداران را گرفته و بهصورت فیزیکی آنها را درگیر خود میکرده است رفع میشوند و همچنین با استفاده از نرم افزار حسابداری می توانیم از فساد اقتصادی و خطاها هم جلوگیری کنیم بنابراین در انتخاب نرم افزار مناسب دقت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
تشکر از هديه کاربردی و ارزشمند شما