معافیت مالیاتی چیست؟ انواع معافیت مالیاتی + فرآیند درخواست
مالیات یکی از منبعهای اصلی درآمد دولت است. با این حال در سالهای اخیر دولت در جهت تشویق کسبوکارها و افزایش توسعه اقتصادی برای برخی از فعالیتها، معافیت از مالیات در نظر گرفته است. در این مقاله میخواهیم بررسی کنیم که معافیت مالیاتی چیست و انواع آن کدام است و به صورت کلی هرآنچه باید درباره این موضوع بدانید را روی دایره بریزیم.
معافیت مالیاتی چیست؟
معافیت مالیاتی به زبان ساده یعنی برداشتن بار پرداخت مالیات از روی دوش کسی که باید مالیات پرداخت کند. البته این معافیتها براساس قوانینی که تنظیم شده میتواند به صورت موقت، دورهای یا دائم باشد. اما به نظرتان با چه هدفی این معافیتها در نظر گرفته شدهاند؟ در ادامه برایتان توضیح میدهیم.
هدف معافیت مالیاتی
برای مثال در سالهای اخیر، دولت با هدف تشویق افراد جامعه به سرمایهگذاری و راهاندازی کسبوکار برای مشاغل دانش بنیان و استارتاپها معافیت مالیاتی در نظر گرفته است. همچنین برای فعالیتهایی نظیر خیریهها، تعاونیها، کشاورزی و دامداری هم به منظور حمایت معافیت در نظر گرفته است تا بدون نگرانی از هزینههای مالیات، خدمات و کالاهای خود را در جامعه عرضه کنند. این کار کمک میکند تا یک تعادلی بین مشاغل جامعه برقرار شود و قدرت اقتصادی کشور افزایش پیدا کند. شاید برایتان سوال باشد این معافیتها شامل چه کسانی میشود و چطور دستهبندی میشوند؟ که در ادامه ما برایتان انواع فعالیتهای معاف از مالیات را شرح میدهیم.
بیشتر بخوانید: سقف معافیت مالیاتی 1403
انواع معافیت مالیاتی
در قانون مالیاتهای مستقیم به معافیتهای مالیاتی که مورد تایید سازمان امور مالیاتی کشور است در هر ماده از قانون پرداخته شده است. در ادامه ما انواع آن را نام میبریم و یک توضیح کوتاه برای هرکدام میدهیم.
1. معافیت مالیات حقوق
در ماده ۹۱ قانون مالیات های مستقیم، درآمد حقوقهای زیر از پرداخت مالیات معاف هستند:
۱. روسا و اعضای مأموریتهای سیاسی خارجی در ایران و روسا و اعضای هیأتهای نمایندگی فوقالعاده دولتهای خارجی نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت متبوع خود به شرط معامله متقابل و همچنین روسا و اعضای هیأتهای نمایندگی سازمان ملل متحد و موسسات تخصصی آن درایران نسبت به درآمد حقوق دریافتی از سازمان و موسسات مزبور در صورتی که تابع دولت جمهوری اسلامی ایران نباشند.
۲. روسا و اعضای مأموریتهای کنسولی خارجی در ایران و همچنین کارمندان موسسات فرهنگی دولتهای خارجی نسبت درآمد حقوق دریافتی از دولتی که تابع آن هستند به شرط معامله متقابل مالیات دریافت نمیشود.
۳. کارشناس خارجی که با موافقت دولت ایران از محل کمکهای بلاعوض فنی، اقتصادی، علمی و فرهنگی دولتهای خارجی و یا موسسات بینالمللی به ایران اعزام میشوند، نسبت به حقوق دریافتی آنان از کشوری که تابع آن هستند یا موسسات بینالمللی مشمول مالیات نمیشوند.
۴. کارمندان محلی شاغل در سفارتخانهها، کنسولگریها و نمایندگیهای دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج از ایران نسبت به درآمد دریافتی از دولت ایران مشمول مالیات نمیشوند. در صورتی که دارای تابعیت ایرانی نباشند به شرط معامله متقابل
۵. حقوق بازنشستگی، وظیفه، مستمری، پایان خدمت، خسارت اخراج، بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث، حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده مشمول مالیات نمیشود
۶. هزینههای سفر و فوقالعاده مسافرت مرتبط با شغل
۷. مسکنی که جهت استفاده کارگران در محل کارخانه یا کارگاه واگذار شده و همچنین خانههای ارزان قیمت سازمانی در خارج از محل کارخانه یا کارگاه که در اختیار کارگران برای استفاده قرار داده میشود معاف از مالیات است
۸. مبالغ به دست آمده از بیمه بابت جبران خسارت بدنی، معالجه و مانند آن
۹. عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعا معادل یک دوازدهم میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات مستقیم مشمول مالیات نمیشوند
۱۰. خانههای سازمانی که با اجازه قانونی یا بر طبق آییننامههای خاص در اختیار ماموران کشوری قرار داده میشود.
۱۱. وجه نقدهایی که کارفرما بابت هزینه معالجه کارکنان خود یا افراد تحت تکفل آنها به صورت مستقیم یا از طریق حقوق بگیر به پزشک یا بیمارستان به اعتبار اسناد و مدارک موجود پرداخت کند.
۱۲. مزایای غیرنقدی پرداختی به کارمندان حداکثر معادل دو دوازدهم معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون
۱۳. درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از نظامی، انتظامی، مشمولان قانون استخدامی وزارت اطلاعات، جانبازان انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و آزادگان معاف از مالیات هستند
۲. معافیت سپردههای بانکی
در ماده ۱۴۵ قانون مالیاتهای مستقیم بیان شده است که سودهای زیر از پرداخت مالیات معاف هستند:
- سود متعلق به سپردههای مربوط به کسور بازنشستگی، پسانداز کارمندان و کارگران نزد بانکهای ایرانی در حدود قانونهای استخدامیمربوطه
- سود یا جایزههای متعلق به حسابهای پسانداز، سپردههای مختلف نزد بانکهای ایرانی یا موسسههای اعتباری غیربانکی مجاز معاف از مالیات هستند. این معافیت شامل سپردههایی که بانکها یا موسسات اعتباری غیربانکی مجاز نزد هممیگذارند نمیشود
- جایزههای متعلق به اوراق قرضه دولتی و اسناد خزانه
- سود پرداختی بانکهای ایران به بانکهای خارج از ایران بابت اضافه برداشت (اوردرافت) و سپرده ثابت به شرط معامله متقابل مشمول مالیات نمیشود
- سود و جوایز متعلق به اوراق مشارکت
۳. معافیت وزارتخانه های دولتی
بر طبق ماده ۲ قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص زیر مشمول پرداخت مالیات نیستند:
- وزاتخانهها و موسسات دولتی
- دستگاههایی که بودجه آنها به وسیله دولت تامین میشود
- شهرداریها و دهیاریها
- بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی
۴. معافیت هزینه های درمان
طبق ماده ۱۳۷ قانون مالیاتهای مستقیم، هزینههای درمانی که توسط مودیان مالیاتی برای درمان خود یا اعضای درجه یک پرداخت میشود از درآمد مشمول مالیات مودی مالیاتی کسر میشود. البته مشروط به این که مراکز درمانی دریافتکننده هزینه داخل ایران باشند و دریافت وجه را گواهی کنند. این مبلغ بعد از تایید شدن توسط وزارت بهداشت به سازمان امور مالیاتی گزارش داده میشود.
۵. معافیت محصولات کشاورزی
براساس ماده ۸۱ قانون مالیات مستقیم، کلیه درآمدهای حاصل از فعالیتهای کشاورزی، دامداری، دامپروری، پرورش زنبور عسل، ماهی، طیور، ماهیگیری و صیادی، نوغانداری، احیای مراتع و جنگلها، باغات اشجار از هر گونه و نخیلات از پرداخت مالیات معاف هستند. یعنی به صورت کلی کلیه فعالیتهای زیر مجموعه کشاورزی از مالیات معاف هستند.
۶. معافیت حقوق افراد شاغل در مناطق کمتر توسعه یافته
طبق قانون درآمد شاغلین مشمول مالیات بر درآمد میشود. با این حال ۵۰ درصد درآمد کارگرانی که در مناطق کمتر برخوردار زندگی میکنند، مشمول معافیت میشود. این موضوع که در قانون مالیاتهای مستقیم به آن اشاره شده است، شامل کلیه اشخاص حقیقی ایرانی و غیرایرانی میشود.
۷. معافیت مالیاتی صنایع دستی
دولت برای حمایت از بخشهای سنتی و مرتبط با آداب و رسوم ایرانی هم معافیتهای مالیاتی درنظر گرفته است. به این ترتیب و طبق ماده ۱۴۲ قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه درآمدهای کارگاههای تولیدی فرش دستباف و صنایع دستی و اتحادیههای مربوطه، معاف از پرداخت مالیات هستند.
۸. معافیت مالیاتی مشاغل دانش بنیان
طبق قوانین حمایت از شرکتهای دانش بنیان، در صورتی که درآمد شرکت دانش بنیان حاصل از فعالیتها و محصولاتش باشد به مدت ۱۵ سال از پرداخت مالیات معاف هستند. شرط بهرهمندی از این معافیت تهیه و ارسال اظهارنامه در موعد مقرر برای سازمان امور مالیاتی است.
۹. معافیت مالیاتی استارتاپ ها
به طور کلی قوانین معافیت مالیات استارتاپ ها به شرح زیر است:
- استارتاپ های تازه تاسیس و آنهایی که نهایت سه سال از شروع فعالیتشان میگذرد، مشمول مالیات نمیشوند
- استارتاپهایی که تنها یک محصول یا خدمات دارند.
۱۰. معافیت حق اختراع و اکتشاف و جوایز علمی
براساس ماده ۱۴۴ قانون مالیاتهای مستقیم، موارد زیر از پرداخت مالیات معاف هستند:
- جوایز علمی
- درآمد حاصل از حق اختراع و اکتشاف
- درآمدهای ناشی از فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی که از وزارتخانههای مربوطه پروانه تحقیق داشته باشند، به مدت ده سال از تاریخ اجرای این اصلاحیه طبق قوانین مقرر شده که به پیشنهاد وزارتخانهها فرهنگ و آموزش عالی، وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی و امور اقتصاد و دارایی به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید، از پرداخت مالیات معاف هستند.
۱۱. معافیت فعالیتهای گردشگری، تولیدی و معدنی
در ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم به این موضوع اشاره شده است. به این ترتیب درآمد ناشی از فعالیتهای تولیدی و معدنی اشخاص حقوقی غیردولتی، مدت ۵ سال و در مناطق کمتر توسعهیافته ۱۰ سال معاف از پرداخت مالیات است. این قانون شامل درآمدهای خدماتی هتلها، بیمارستانها و مراکز اقامتی– گردشگری هم میشود. البته تمام مودیان مالیاتی باید اظهارنامه خود را تسلیم سازمان امور مالیاتی کنند و بعد از بررسی تایید یا رد میشود. طبق تبصرههای این ماده، تمامی درآمدهای ابزاری تاسیسات جهانگردی و ایرانگردی تا ۵۰ درصد معاف از مالیات هستند.
۱۲. معافیت فعالیت در مناطق آزاد تجاری
طبق قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه درآمدهای حاصل از فعالیتهای اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی در مناطق آزاد تجاری تا ۱۵ سال معاف از مالیات هستند. این درآمدها بعد از گذشت ۱۵ سال مجددا مشمول پرداخت مالیات میشوند.
۱۳. معافیت اماکن مذهبی و زیارتی
طبق ماده ۱۳۹ موارد زیر از پرداخت مالیات معاف هستند:
- موقوفات، نذورات، پذیره، کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی مکانهای مذهبی و زیارتی آستان قدس رضوی، آستان حضرت امام خمینی، آستان حضرت معصومه، آستان حضرت عبدالعظیم حسنی، آستان احمد بن موسی، مساجد، حسینیهها و تکیهها
- کمکها و دریافتهای نقدی و غیرنقدی سازمان هلالاحمر
- کمکها و دریافتهای نقدی و غیرنقدی صندوقهای پسانداز بازنشستگی، سازمان تامین اجتماعی، خدمات درمانی، بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، حق بیمه و حق بازنشستگی سهم کارکنان و کارفرما و جریمههای دریافت شده مربوط توسط آنها معاف از مالیات هستند.
- کمکها و دریافتهای نقدی و غیرنقدی مدارس علوم اسلامی معاف از مالیات هستند. تشخیص این مدارس با حوزه علمیه قم است.
- آن قسمت از درآمد صندوق عمران موقوفات کشور که به مصرف عمران موقوفات برسد معاف از مالیات است.
- کمکها و دریافتهای نقدی و غیرنقدی نهادهای انقلاب اسلامی معاف از مالیات هستند. تشخیص این نهادها برعهده هیئت وزیران است.
- درآمد اشخاص از محل وجوه بریه ولی فقیه، خمس و زکات معاف از مالیات است.
۱۴. معافیت بیمه عمر
طبق ماده ۱۳۶ قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه وجوه پرداختی برای انواع بیمههای زندگی و عمر مشمول معافیت از مالیات میشوند.
۱۵. معافیت فعالیتهای آموزشی، ورزشی و تربیتی
بخش آموزشی و فرهنگی از جمله بخشهایی هستند که مشمول سیاستهای معافیتهای مالیاتی میشوند. مطابق ماده ۱۳۴ قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه درآمدهای ناشی از تعلیم و تربیت مدارس غیرانتفاعی و آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد دارای مجوز سازمان فنی و حرفهای کشور، مراکز آموزش عالی، موسسات ورزشی دارای مجوز، دانشگاهها، موسسات نگهداری معلولین و … مشمول معافیت میشوند.
۱۶. معافیت فعالیتهای فرهنگی
بر طبق بند ل در ماده ۱۳۹ قانون مالیات مستقیم فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری که با مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشوند، معاف از مالیات هستند.
۱۷. معافیت جهیزیه و مهریه
بر طبق ماده ۱۴۴ قانون مالیاتهای مستقیم، جهیزیه منقول و مهریه اعم از منقول و غیرمنقول از پرداخت مالیات معاف است.
۱۸. معافیت عبور ترانزیت کالا
بر طبق تبصره ۱ ماده ۱۴۴ قانون مالیاتهای مستقیم، درآمد حاصل از صادرات کالاهای مختلف که به صورت عبوری (ترانزیت) وارد ایران میشوند و بدون تغییر ماهیت یا انجام کاری روی آن صادر میشوند، مشمول نرخ مالیات صفر هستند.
۱۹. معافیت صادرات
طبق ماده ۱۴۱ قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه درآمدهای حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات کشاورزی از مالیات معاف هستند. همچنین ۲۰ درصد از درآمد صادرات مواد خام هم معاف از مالیات هستند.
۲۰. شرکت های تعاونی کشاورزی، عشایری و روستایی
همه شرکتهای تعاونی که در این بخشها مشغول به فعالیت هستند، شامل معافیتهای مالیاتی میشوند. طبق ماده ۱۳۳ قانون مالیاتهای مستقیم، تمامی درآمدهای صندوق حمایت از توسعه در بخشهای کشاورزی، صیادان، کارمندی، عشایری، دانشجویان و … معاف از پرداخت مالیات هستند.
تفاوت معافیت مالیاتی با نرخ مالیاتی صفر
در ظاهر خیلی از افراد معافیت مالیاتی را با نرخ صفر مالیاتی اشتباه میگیرند. اما این دو باهم تفاوت دارند. در معافیت مالیاتی به عبارتی افراد مشمول پرداخت مالیات میشوند، اما با توجه به قوانینی که توسط دولت وضع شده از پرداخت مالیات معاف هستند. مانند کشاورزان.
اما نرخ مالیاتی صفر که در قانون مالیاتهای مستقیم بیان شده است به این صورت است که شخص مشمول مالیات میشود، اما براساس قانون برای مدت مشخصی و به صورت محدود مالیات پرداخت نمیکند. البته در نرخ صفر مالیاتی این شرط وجود دارد که طرف باید تکالیف مالیاتی خود را انجام دهد و در موعد مشخص برای اداره مالیاتی ارسال کند. در این شرایط به جای محاسبه مالیات برای ایشان از نرخ صفر مالیاتی استفاده میشود.
سقف معافیت مالیاتی چیست؟
طبق مطالعهای که تا اینجای مقاله داشتیم، متوجه شدیم که باید به صورت سالانه مالیات پرداخت کنیم، اما سقف معافیت مالیاتی چقدر است؟ دولت به صورت سالانه یک مبلغی را به عنوان سقف معافیت مالیاتی مشخص میکند. یعنی تمام مشاغلی که فعالیت دارند تا مبلغ مشخص شده از پرداخت مالیات معاف هستند. درباره این معافیت مالیاتی در ماده ۱۰۱ قانون مالیات مستقیم صحبت شده است.
فرایند درخواست معافیت مالیاتی
به هرحال دریافت معافیت هم مانند هر موضوع دیگری راه و روش مخصوص به خود را دارد. البته چندان سخت و پیچیده نیست.
1. مطالعه قوانین مالیاتی
ابتدا باید قوانین مالیاتی که وضع شده را مطالعه کنید و ببینید آیا معافیتی مرتبط با صنف شما وجود دارد؟ اگر وجود دارد، آیا شما در دسته اشخاص مشمول معافیت قرار دارید یا خیر؟ برای اینکه این مسیر برایتان سادهتر شود، بهترین راه کمک گرفتن از یک مشاوره مالیاتی با تجربه و کاردان است.
۲. انجام تکالیف مالیاتی در موعد مقرر
در قدم دوم باید در زمان مشخص شده نسبت به ارسال مدارک مالیاتی به سازمان امور مالیاتی اقدام کنید و بدانید که چه مدارک و مستنداتی لازم است؟
۳. آماده کرده اسناد و مدارک
برای اقدام برای درخواست معافیت باید ابتدا تمام مدارک و مستندات مالی خود را آماده کنید. برای نمونه نرم افزار حسابداری خود را آپدیت کنید و آخرین اطلاعات و خرید و فروشهای انجام شده را در آن به صورت دقیق ثبت کنید.
۴. ارسال اظهارنامه مالیاتی
مهمترین مرحله برای درخواست معافیت، تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی است. چون ارسال به موقع اظهارنامه یکی از شروط اصلی برای دریافت معافیت است. در اظهارنامه اطلاعات دقیقی شامل درآمد، هزینه، وضعیت مالی کسبوکار را ثبت میکنند. اگر اطلاعات مالی شما درست ثبت شود و مشمول معافیت باشید، شانستان برای معافیت از مالیات بیشتر میشود.
۵. برگه تشخیص مالیاتی
بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی باید منتظر پاسخ اداره مالیاتی باشید. زمانی که برگه تشخیص را دریافت میکنید در آن مشخص میشود که آیا اطلاعات شما تایید شده و معاف از مالیات هستید یا خیر. گاهی ممکن است که به علت خطاهای ثبت شده فرصت اصلاح برایتان در نظر بگیرند.
۶. دریافت مشاوره مالیاتی
اگر در مرحله قبل پرونده مالیاتی شما نیاز به اصلاح داشته باشد، توصیه میشود که قبل از تصحیح و ارسال مجدد اطلاعات با یک مشاور مالیاتی مشورت کنید تا خطاهای آن را به طور دقیق متوجه شوید و بعد از ارسال خیالتان از بابت معافیت راحت تر باشد. برای دریافت مشاوره هم میتاونید از مشاوره مالیاتی موسسه حسابداری محاسبان استفاده کنید.
مزایا و معایب معافیت مالیاتی برای مشاغل
در نگاه اول موضوع معافیتها خیلی خوشایند است. اما وقتی کمی با دقت موضوع را بررسی کنیم، میبینیم که این معافیت هم میتواند معایبی داشته باشد، بنابراین تصمیم گرفتیم و مزایا و معایب این فرصت را بیان کنیم.
مزایای معافیت مالیاتی
میخواهیم اول جنبه مثبت مشاغل معاف از مالیات را بررسی کنیم و بعد نکات منفی آن را بررسی کنیم.
۱. کاهش هزینه مالیاتی کسب و کارها
زمانی که کسبوکارها از پرداخت مالیات معاف میشوند یک بخشی از پول آنها آزاد میشود و میتوانند در مسیر توسعه فعالیتشان سرمایهگذاری کنند. مانند فروش اینترنتی و …
۲. ایجاد انگیزه برای سرمایهگذاری
گفتیم که یکی از اهداف ایجاد معافیت از مالیات، ایجاد انگیزه برای سرمایهگذاری و راهاندازی فعالیت اقتصادی در کشور است. زمانی که بحث معافیتهای کسبوکارها مطرح شود، افراد بیشتری ترغیب میشوند تا برای سرمایهگذاری اقدام کنند.
۳. مدیریت هزینه ها
برای اینکه بتوانید در یک بازار رقابتی، یک سر و گردن از رقبای خود جلوتر باشید، باید اول مدیریت هزینهها را یاد بگیرید. زمانی که زمزمه معافیتهای مالیاتی به گوش میرسد، کسبوکارها با دقت بیشتری برای مدیریت هزینههای کسبوکارشان اقدام میکنند.
معایب معافیت مالیاتی
شاید همچنان برایتان سوال باشد چطور زمانی که قرار است مالیات ندهیم، معایبی هم در انتظارمان است؟
۱. محدودیت معافیت مالیات
اول از همه اینکه معافیت های مالیاتی مشمول همه افراد و مشاغل نمیشود. پس بهتر است حتما بررسی کنید که آیا شغل شما مشمول است؟ اگر مشمول معافیت است محدودیت زمانی دارد یا همیشگی است؟
۲. پیچیدگیهای قانون
قوانین مالیاتی در ظاهر شاید ساده باشند، اما در واقعیت باید با تمام نکات و شرایط آن هنگام ارسال اظهارنامه مالیاتی آشنا باشید و در موعد مقرر تکالیف مالیاتی خود را انجام دهید. برای حل پیچیدگیهای قانونی بهتر است که هم از نرم افزارهای حسابداری استفاده کنید و هم مدیریت صحیح داشته باشید.
۳. تغییر قانون
خیلی از معافیتها یا نرخهای مالیاتی صفر مدت محدودی دارند. همچنین امکان دارد با تصویب یک قانون جدید به طور کلی دیگر شامل معافیت نشوند و در صورت رخ دادن اتفاقاتی از این قبیل، برای شرکتهایی که قبلا از پرداخت مالیات معاف بودند، دچار چالش میشوند.
نیاز به راهنمایی داری؟ سوالهات رو کامنت بگذار
در این مقاله درباره انواع معافیت مالیاتی و تفاوت معافیت مالیاتی با نرخ مالیاتی صفر صحبت کردیم و همچنین از مزایا و معایب معافیتها صحبت کردیم. چنانچه در خصوص معافیتهای مالیاتی سوال دارید یا ابهامی برایتان وجود دارد از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
۱. معافیت مالیاتی چیست؟
معافیت مالیاتی به عبارتی نوعی پرداخت نکردن مالیات به صورت قانونی و تعیین شده توسط دولت است که یا به صورت همیشگی یا برای مدت مشخصی برای برخی مشاغل در نظر گرفته شده است.
۲. آیا جوایز علمی و حق اختراع و اکتشاف مشمول مالیات است؟
خیر در ماده ۱۴۴ قانون مالیات مستقیم این موارد را از مالیات معاف کرده است.
۳. به مهریه و جهیزیه چقدر مهریه تعلق میگیرد؟
براساس ماده ۱۴۴ مهریه و جهیزیه هم از پرداخت مالیات معاف هستند.
۴. معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان چگونه است؟
شرکتهای دانش بنیان در صورتی که درآمدشان حاصل از محصولات و خدماتشان باشد تا ۱۵ سال از مالیات معاف میشوند.
۵. قوانین معافیت مالیاتی استارتاپ ها چگونه است؟
استارتاپ های تازه تاسیس شده و با عمری نهایت سه سال و استارتاپ هایی که تنها یکم محصول یا خدمت برای ارائه دارند.
۶. کدام شرکت های تعاونی از معافیت مالیاتی برخوردار هستند؟
براساس ماده ۱۳۳ قانون مالیات مستقیم کلیه شرکتهای تعاونی و درآمد صندوقهای توسعه در بخش بخشهای کشاورزی، صیادان، کارمندی، عشایری، دانشجویان از مالیات معاف است.
دیدگاهتان را بنویسید