آموزش اکسل در حسابداری
حسابداری دیگر از بافت سنتی عبور کرده و با دنیای تکنولوژی همسو شده است. کسی که حسابداری را به عنوان شغل خود انتخاب میکند، نیاز دارد که نرمافزارهای مختلفی را یاد بگیرد، یکی از آن نرمافزارهای کلیدی، اکسل است که هر حسابداری برای سادهترین کارها هم به آن نیاز دارد. در این مقاله درباره آموزش اکسل در حسابداری صحبت میکنیم و یک مینی بوک کاربردی نیز برای دانلود در اختیارتان قرار میدهیم.
اکسل در حسابداری به زبان ساده
اگر بخواهیم درباره آموزش اکسل در حسابداری صحبت کنیم، میتوانیم اینطور بگوییم که این نرمافزار سختترین محاسبات را حل میکند و خیلی ساده آن را در اختیارتان قرار میدهد. به همین دلیل برای یک حسابدار نرم افزار کاربردی است که به انجام کارها سرعت میبخشد. اما چه امکاناتی دارد که به یک حسابدار کمک میکند؟ در ادامه امکانات کلیدی اکسل را آموزش میدهیم.
امکانات اکسل در حسابداری چیست؟
نرم افزار اکسل علاوه بر اینکه توابع مالی بسیاری دارد که به درد حسابدارها میخورد، این امکان را هم دارد که در آن توابع جدید تعریف کرده و از آن استفاده کنید. به دلیل همین امکاناتی که نرم افزار اکسل دارد، میتوان در حسابداری از آن برای موارد زیر استفاده کرد:
- تهیه لیست حقوق و دستمزد
- کنترل موجودی کالا و انبار
- تنظیم صورت مغایرت بانکی
- نظمبخشی و طبقهبندی دادهها
- تهیه و تنظیم گزارشهای مالی
- تهیه و تنظیم کاربرگهای حسابرسی
اصطلاحات مهم در اکسل
اکسل دارای بخشهای متنوعی است که ما در این قسمت اصطلاحات کلی که برای استفاده از این نرمافزار مورد نیازتان میشود را بررسی میکنیم.
سلول (Cell)
به کوچکترین جزء نرم افزار اکسل سلول میگویند. سلولها همان بخشهایی هستند که در آن اطلاعات را مانند اعداد، عکس، فرمول و.. وارد میکنید. وظیفه سلولها در اکسل، ذخیرهسازی اطلاعاتی است که در آن ثبت میکنید.
فرمولها (Formulas)
محاسبههایی که درون سلولهای اکسل انجام میشود و با = شروع میشود را فرمول میگویند.
سطر (Row)
سطرهای اکسل با عدد نمایش داده میشوند که از عدد ۱ تا عدد بی نهایت را در بر میگیرد. زمانی هم که شما یک سطر را حذف میکنید به طور خودکار اعداد آن تغییر خواهد کرد.
ستون (Column)
ستونها در اکسل با حروف انگلیسی از a تا z نمایش داده میشوند. پس از آن هم ستونها به شکل aa تا zz ادامه پیدا میکند. سط و ستونها از پرکاربردترین تبهای موجود در نرمافزار اکسل هستند.
توابع (Functions)
در اکسل ما مجموعهای از توابع را داریم که به صورت آماده وجود دارند و برای محاسبههای پیچیده از آنها استفاده میشود.
نمودار (Chart)
نمودارها یکی از امکانات دیگر اکسل است که با استفاده از آن میتوانید، نموداری از دادههای به دست آمده را ترسیم کنید و برای نشان دادن دادهها از آنها استفاده کنید.
تابع های کاربردی اکسل
توابع کاربردی اکسل به شما کمک میکند تا محاسبات خود را در سریعترین زمان و بدون دردسر انجام دهید، اگر میخواهید وارد دنیای اکسل شوید، بهتر است با تابعهای کاربردی که در این قسمت معرفی میکنیم آشنا شوید.
1. تابع SUM
از تابع SUM در نرمافزار اکسل برای محاسبه مجموع دادهها در سلولی که انتخاب کردهاید، استفاده میشود. به این صورت که ابتدا سلول مقصد را انتخاب میکنید، سپس روی سلولهایی که قصد دارید آنها را جمع کنید، کلیک کنید. بعد از آن در سلول مقصد نام تابع و سلولها به صورت خودکار درج میشود. برای اینکه عملیات جمع انجام شود، باید دکمه اینتر را بزنید یا علامت تیک بالای صفحه را بزنید تا علامت جمع انجام شود.
2. تابع Average
تابع Average یک تابع میانگینگیری است و برای میانگیری اعداد از آن استفاده میشود. استفاده از این تابع همانند تابع SUM است و فقط باید از تابع میانگین استفاده کنید.
3. تابع COUNT
تابع COUNT برای شمارش سلولهای عددی استفاده میشود. ابتدا سلول مقصد را در این مرحله استفاده کنید، سپس روی سلولهای مورد نظر کلیک کنید و اینتر را بزنید تا محاسبهها انجام شود.
4. تابع MAX
زمانی که انبوهی که اعداد را داشته باشید، از این تابع میتوانید برای پیدا کردن بزرگترین عدد استفاده کنید.
5. تابع MIN
تابع مینیموم برعکس تابع بالا، برای زمانی است که انبوهی از اعداد را دارید، از این تابع برای پیدا کردن کوچکترین عدد استفاده کنید.
6. تابع SUMIF
از این تابع برای محاسبه مجموع سلولهای انتخاب شده استفاده میشود. سلولهایی که برای محاسبه این تابعها استفاده میکنیم میتواند شامل عدد، متن یا حتی عکس باشد.
7. تابع FIND
از این تابع میتوانید برای پیدا کردن یک مقدار مشخص و کاراکتر استفاده میشود.
8. تابع IF
از تابع IF برای خروجیهای شرطی استفاده میشود و در صورتی که درست باشد با TRUE نمایش داده میشود و در صورت غلط بودن با FALSE نمایش داده میشود.
9. تابع INDIRECT
از این تابع برای زمانی که قصد داریم صفحه و جدولی را به صفحه و جدول دیگری به صورت غیرمستقیم ارجاع دهیم.
10. تابع MOD
از تابع MOD برای تقسیم اعداد استفاده میکنیم و روی باقیمانده را نشان میدهد.
حالا که با تابعها و اصطلاحات کاربردی اکسل آشنا شدید، وقت آن رسیده که یک مینی بوک آموزشی رایگان و نیز دوره آموزش اکسل در حسابداری را معرفی کنیم تا بتوانید مسیر درست را انتخاب نمایید.
pdf آموزش اکسل در حسابداری
در مینی بوک آموزشی که قرار دادهایم، ۵۰ کلید پرکاربرد در اکسل را معرفی کردهایم تا با استفاده از آن کارهایتان را با سرعت بیشتری انجام دهید. با کلیک بر روی لینک زیر میتوانید آن را از سایت محاسبان دانلود کنید.
برای مثال کلیدهایی برای ویرایش سلول، انتخاب ستون، انتخاب ردیف، انتخاب یک محدوده، رفتن به اولین سلول، ایجاد جدول، فیلتر کردن دادهها، درج فرمول، جمع کردن خودکار دادههای عددی و… در این مینی بوک قرار داده شده است.
سرفصلهای دوره آموزش اکسل در حسابداری
بعد از مینی بوک میخواهیم دوره آموزش اکسل در حسابداری محاسبان که در قالب 20 جلسه 2 ساعته است را به شما معرفی کنیم که سرفصلهای زیر در آن تدریس میشود:
- آموزش تب Home
- فرمول نویسی و معرفی ساختار و انواع توابع و آدرس دهی در اکسل
- آموزش توابع ریاضی، آماری، مالی، شرطی و منطقی، جستجوگر و توابع متنی و…
- آموزش محاسبه آیتمهای حقوق و دستمزد
- محاسبه مالیات حقوق و طراحی فیش حقوقی
- ابزار conditional formatting
- ابزار data validation
- ابزار گزارشگیری pivot table
- مدیریت و محافظت از شیت و فایلهای اکسل
- تنظیمات چاپ
- نمودارها و تنظیمات آن
جمع بندی
در این مقاله درباره اصطلاحات و تابعهای کاربردی اکسل صحبت کردیم، همچنین دوره آموزش اکسل در حسابداری محاسبان را معرفی کردیم. چنانچه در خصوص شرکت در دوره سوالی دارید از طریق کامنت با ما در میان بگذارید یا با شماره 0314020 تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید