ارسال لیست مالیات حقوق کارکنان
ارسال لیست مالیات حقوق کارکنان یکی از تکالیفی است که هر حسابدار یا مدیرمالی در هرمجموعهای بهصورت ماهانه انجام میدهد. در سال های اخیر، سازمان امور مالیاتی کشور با هدف تسهیل در دریافت اطلاعات مالیات بر درآمد حقوق اشخاص، اقدام به راه اندازی سامانه ای به نام سامانه ارسال لیست مالیات بر حقوق کرده است. آن دسته از افرادی که قصد تسلیم لیست مالیات بر حقوق را دارند، می توانند به سامانه ارسال لیست مالیات بر حقوق وارد شوند و از طریق این سامانه اقدام به ارسال لیست مالیات حقوق با کمک قالب مورد نظر سازمان نمایند.
سامانه ارسال لیست مالیات حقوق از طریق سازمان امور مالیاتی راه اندازی شده است. بنابراین، دسترسی به این سامانه نیز از طریق ورود به سایت سازمان امور مالیاتی کشور انجام خواهد شد. آن دسته از افرادی که قصد ورود به سامانه ارسال لیست حقوق کارکنان را دارند، می بایست که ابتدا در سایت سازمان امور مالیاتی ثبت نام نمایند و سپس با نام کاربری و رمز عبور خود به این سامانه وارد شوند.
بدیهی است که بدون نام کاربری و رمز عبور، امکان ورود به سامانه ارسال لیست مالیات بر حقوق کارکنان برای مودیان مالیاتی وجود نخواهد داشت. در سامانه ارسال لیست مالیات بر حقوق همه جزئیات و اطلاعات مورد نیاز در مورد پرداخت کننده و دریافت کننده حقوق ذکر میشود و جزئیات مربوط به میزان حقوق و مزایا و مالیاتی که برای آن باید پرداخت شود در قالب فایلهای الکترونیکی از مودیان مالیاتی دریافت و در سامانه ارسال مالیات حقوق ذخیره میشود.
تسلیم الکترونیکی لیست حقوق کارکنان در سامانه مالیات حقوق salary.tax.gov.ir انجام می پذیرد.
سیستم مکانیزه مالیات بر درآمد حقوق یا سامانه مالیات حقوق سازمان امور مالیاتی کشور برای آسانسازی دریافت اطلاعات مالیات بر حقوق و جلب رضایت مودیان مالیاتی است. از طرفی این سامانه در جهت کاهش هزینه و صرفهجویی در زمان راهاندازی شده است.
در سیستم مالیات بر درآمد، اطلاعات پرداختکنندگان و دریافتکنندگان (حقوق، مزایای پرداختی و مالیات مرتبط بر آن) بهصورت فایل الکترونیکی از مودی دریافت میشود و در پایگاه اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی ذخیره میگردد. در این راستا مودیان با ارائه اطلاعات در نرمافزاری که سازمان امور مالیاتی ارائه داده، فایل الکترونیکی را تولید و به واحد امور مالیاتی ارائه میدهند. البته که از طریق سیستمهای نرمافزاری نیز میتوان این فایلهای الکترونیکی با قالب مورد نظر را تولید کرد.
چه کسانی مشمول ارسال لیست مالیات بر حقوق و پرداخت آن هستند؟
کلیه اشخاص حقوقی که مشمول پرداخت مالیات هستند، مطابق با ماده 86 قانون مالیاتهای مستقیم باید لیست مالیات حقوق کارکنان خود را از طریق سامانه مالیات بر درآمد حقوق و دستمزد (سامانه مالیات حقوق) سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.با توجه به اقدامات سازمان امور مالیاتی جهت سهولت در کنترل و نگهداری اطلاعات ارسالی توسط اشخاص و شرکتها، ارسال لیست مالیات حقوق نیز به صورت آنلاین صورت میپذیرد.
از جمله اطلاعاتی که شرکتها به صورت ماهانه، از طریق سامانه اطلاعات مالیات بر درآمد حقوق به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند، لیست مالیات بر حقوق پرسنل است. پیرو توضیحات بالا ارسال اطلاعات حسابداری حقوق و دستمزد و مبالغ کسر شده توسط کارفرمایان باید در قالب نرم افزار (تایید شده از جانب دارایی) تکمیل گردیده و پس از دریافت قبض دارای شناسه قبض و شناسه پرداخت، با مراجعه به هر یک از بانکها پرداخت شود.
وجه پرداخت شده در مورد ارسال لیست حقوق و دستمزد نیز، مشابه کلیه قبوض (تلفن ثابت، گاز و…) در لحظه پرداخت در حسابهای مربوط به سازمان ثبت میگردد و نیازی به مراجعه حضوری به شعب مالیاتی و تهیه مدارک مکتوب و ارتباط با ممیزین جهت تایید اطلاعات نیست.
ارسال اشتباه لیست مالیات حقوق
اگر در طول پروسه ارسال لیست مالیات حقوق به سامانه مالیاتی کشور دچار خطا شدید و اشتباهی پیش آمد، مجدد به سامانه وارد شوید، از بالای صفحه، گزینه فهرست حقوق را انتخاب کنید و وارد فهرست حقوق جدید شوید. از قسمت نام لیست اصلی، ماهی که در آن دچار اشتباه در ارسال لیست مالیات حقوق شدهاید را انتخاب کنید و آن را اصلاح کنید.
مهلت ارسال لیست مالیات حقوق به سامانه
بر اساس ماده ۸۵ مالیاتهای مستقیم، پرداختکنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلفند مالیات متعلق را بر اساس درآمد مشمول مالیات سالانه پس از کسر معافیتهای مقرر در این فصل طبق نرخ مقرر در ماده ۱۳۱ این قانون محاسبه و کسر و ظرف سی روز ضمن تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافتکنندگان حقوق و میزان آن به حوزه مالیاتی محل پرداخت و در ماههای بعد فقط تغییرات را صورت دهند.
مزایای سامانه مالیات حقوق برای ارسال لیست مالیات حقوق
- کاهش تقلب مالیاتی: سامانه مالیات حقوق تحت نظارت سازمان امور مالیاتی کشور بوده و امکان دور زدن مالیات در آن وجود ندارد.
- تطابق اطلاعات: سامانه مالیات حقوق به دولت امکان تطابق اطلاعات مالی افراد و شرکتها را با مراجع مالیاتی میسر میکند.
- حفظ حریم خصوصی: بعضی از سامانههای مالیاتی، حقوق و اطلاعات مالی افراد و سازمانها را حفظ کرده و مانع از دستیابی دولت یا دیگران به آن اطلاعات میشوند.
- گزارشدهی مالیاتی: سیستم مالیات حقوق به افراد و شرکتها اجازه میدهد تا گزارش مالیاتی خود را به صورت منظم تا زمان مقرر ارائه دهند. این گزارشها به عنوان اثبات پرداخت مالیات و انجام تسویههای مالیاتی مورد استفاده قرار میگیرند.
- صرفهجویی در زمان: در گذشته ارسال لیست مالیات حقوق با صرف زمان زیادی انجام میشده است. اکنون با ایجاد سامانه مالیات حقوق، این زمان صرف دیگر رسیدگیهای مالی شده است.
جریمه عدم ارسال و پرداخت لیست مالیات حقوق
جرایم عدم ارسال لیست مالیات تکلیفی حقوق برای پرداخت کننده حقوق، تابع مواد ۱۹۷ و ۱۹۹ قانون مالیاتهای مستقیم است. مهلت ارسال لیست مالیات حقوق هرماه هم طبق ماده ۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم تا پایان ماه بعد از پرداخت حقوق یا تخصیص حقوق است. طبق ماده ۱۹۷ جریمه عدم تسلیم لیست مالیات حقوق در موعد مقرر برابر است با ۲% حقوق پرداختی و طبق ماده ۱۹۹ جریمه عدم پرداخت مالیات حقوق معادل ۱۰% مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر ودو و نیم درصد مالیات به ازای هر ماه نسبت به مدت تأخیر از سررسید پرداخت، است.
دیدگاهتان را بنویسید