8 مورد از مهمترین چالش های شغل حسابداری که باید بدانید!
مانند هر شغل و حرفه دیگری شروع کار برای یک حسابدار، پر از اتفاقات جدید ناشناخته است. فرد حسابداری که به تازگی مشغول به کار شده با چالشهای زیادی درگیر است. در این مقاله قصد داریم شما را با چالش های شغل حسابداری آشنا کنیم. چالشهایی که از قدیم وجود داشته تا چالشهایی که امروزه ایجاد شده. برای آشنایی کامل با چالش های شغل حسابداری با ما همراه باشید.
4 چالش قدیمی شغل حسابداری
از چالش های شغل حسابداری که از قدیم وجود داشتهاند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پیچیدگی قوانین و مقررات
- تطابق با استانداردهای بینالمللی حسابداری
- مدیریت بار کاری
- مسئله حفظ حریم خصوصی
که در ادامه به بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداهت.
1. پیچیدگی قوانین و مقررات
قوانین و مقررات حسابداری بسیار پیچیده هستند و همیشه در حال تغییرند. برای غلبه بر این چالش شغل حسابداری، باید بهروزرسانیهای قوانین و مقررات را دنبال کرده و با کارشناسان حسابداری مشورت کنید. همواره باید قوانین بیمه، قانون کار، قوانین تجارت و مالیات را مطالعه نمایید.
قوانین مالیاتی همیشه در حال تغییر هستند.
یکی از مهمترین چالش های شغل حسابداری، رعایت مقررات مالیاتی است. همه حسابداران باید مراقب تغییرات باشند و بتوانند از فناوری حسابداری و سیستمهای مدیریت مالیات برای رسیدگی به مالیات به صورت آنلاین استفاده کنند. مقررات مالیاتی در سراسر جهان در حال رشد است؛ بنابراین، برای حسابداران مهم است که با فناوری و استراتژیهای مربوطه آشنا باشند.
2. تطابق با استانداردهای بینالمللی حسابدار
استانداردهای بینالمللی حسابداری میتواند چالشهایی ایجاد کند، زیرا هر کشور ممکن است در استفاده از این استانداردها تفاوتهایی داشته باشد. برای غلبه بر این چالش شغل حسابداری، باید با استفاده از منابع و مشورت با کارشناسان حسابداری مسائل را رفع کرد.
نکته مهم: همواره استانداردهای حسابداری را مطالعه نمایید و آنها را با قوانین مالیاتی مقایسه کرده و دیدگاه هر یک را مورد بحث و تامل قرار دهید.
3. مدیریت بارکاری
یکی دیگر از چالش های شغل حسابداری مدیریت بارکاری است. همیشه در حوزه حسابداری، کارهای بسیار زیادی وجود دارد. برای مدیریت بار کاری بهتر، باید از ابزارهای مدیریت زمان استفاده کرده و اولویتبندی مناسبی برای کارها داشته باشید. باید برای خود یک تقویم کاری تهیه کنید و مهلت و موعد مواردی مانند اظهارنامه ارزش افزوده، فهرست بیمه و مالیات حقوق را در نظر داشته باشید.
4. مسئله حفظ حریم خصوصی
حفظ حریم خصوصی، یکی دیگر از چالش های شغل حسابداری است. در بعضی موارد، حسابداران باید با اطلاعات حساسی سروکار داشته باشند. برای رعایت حریم خصوصی باید از قوانین حفظ حریم خصوصی پیروی کنید و همیشه به حریم خصوصی مشتریان و سازمانها احترام بگذارید.
نکته مهم: همواره باید از اطلاعات کارفرمایان خود محافظت کنید و از افشای هر نوع اطلاعاتی برای پرسنل و افراد بیرون سازمان خودداری نمایید.
چالش های شغل حسابداری که در عصر جدید باید بدانید!
در ادامه به چالشهای جدیدی که امروزه برای حسابداران به وجود آمده میپردازیم.
1. فقدان سواد فناوری اطلاعات در زمینه حسابداری
اگر پیشرفت ابزارهای حسابداری در سالهای اخیر را دنبال کرده باشید، میدانید که نقش یک حسابدار در یک مجموعه بسیار فنیتر شده است. تا حدی که عدم شناخت از فناوری ابری میتواند تهدیدی جدی برای امنیت شغلی یک حسابدار باشد.
اکنون بیش از هر زمان دیگری، سیستمهای حسابداری مبتنی بر ابر هم در محل کار و هم از راه دور استفاده میشوند. یکی از بزرگترین چالش های شغل حسابداری که حسابداران با آن روبرو هستند، توانایی استفاده از نرم افزارهای حسابداری ابری و عملکرد مؤثر در محیط ابری است.
اهمیت ذخیره سازی و تجزیه و تحلیل دادههای مالی از چندین برنامه کاربردی تجاری نیز نقش فزایندهای ایفا میکند. تعیین اینکه کدام ابزارهای تجاری باید با نرمافزارهای حسابداری ارتباط برقرار کنند و چه دادههایی باید کنترل شوند برای یک تصویر مالی کامل از تجارت بسیار مهم است.
2. اتوماسیون و هوش مصنوعی در کمین است!
نترسید، روباتها نمیآیند تا شغل شما را بگیرند. اما هوش مصنوعی روز به روز در انجام وظایف پیچیده حسابداری مانند جمع آوری تراکنشها و جمع آوری آنها در صورتهای مالی و اظهارنامههای مالیاتی توانایی بیشتری پیدا میکند.
در واقع، گارتنر یک شرکت تحقیقاتی و مشاوره فناوری مستقر در استمفورد کانکتیکات است که تحقیقاتی را در مورد فناوری انجام میدهد. که این تحقیقات را هم از طریق مشاور خصوصی و هم از طریق برنامههای اجرایی و کنفرانسها به اشتراک میگذارد. تخمین میزند که با پیادهسازی اتوماسیون فرآیند روباتیک، یک تیم حسابداری 40 نفره میتواند تا 25,000 ساعت در کار مجدد قابل اجتناب در سال، صرفهجویی کند و زمان را برای کارهای با ارزش بالاتر مانند تجزیه و تحلیل و پیشبینی آزاد کند و در عین حال باعث افزایش تعامل و کاهش جابجایی کارکنان شود.
از یک طرف، این یک خبر خوب است: اتوماسیون میتواند کارهای خسته کننده را از لیست کارهای سنگین شما حذف کند. اما باید بدانید که آینده شغل حسابداری چه خواهد شد؟
راه حل: جواب این است که اتوماسیون را با بر عهده گرفتن وظایف تکرارپذیر (مانند حقوق و دستمزد، تهیه فرم مالیات و…) به عنوان فرصتی برای رشد در نظر بگیرید تا یکی از چالش های شغل حسابداری.
انسانها همچنان باید کارهای انجام شده توسط اتوماسیون را دوباره بررسی کنند. بهترین متخصصان حسابداری با تبدیل شدن به نقش مشاورهای بیشتر، خود را ارزشمند میکنند و به کسبوکار خود کمک میکنند تا فناوری جدید اتوماسیون حسابداری را به درستی پیاده سازی کنند. زیرا این فناوری هر روز پیشرفتهتر و پیچیدهتر خواهد شد. با این کار میتوان بر روی مدیریت ریسک مالی تمرکز کرد.
3. حسابداران باید مهارت های خود را متنوع کنند
بله، فناوری نیاز به مهارتهای حسابداری سنتی و مبتنی بر قوانین را کاهش میدهد. همچنین تقاضا برای تحلیل و استراتژی مالی را افزایش میدهد که یکی از سختترین چالش های شغل حسابداری به شمار میآید.
اما شما نمیتوانید یک روز از رختخواب بیرون بیایید و شروع به ارائه مشاوره مالی به مشتریان خود کنید. مگر اینکه تحصیلات اکادمیک در رشتههای پیش بینی مالی و تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی داشته باشید. چرا که باید از برخی ابزارهای تحلیلی قدرتمند برای کمک به ارائه اطلاعات مفید استفاده کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه کاری مالی میتوانید مقاله آشنایی با شغل مشاور مالیاتی را مطالعه بفرمایید.
راه حل: تا حد امکان با ویژگیهای پیشرفته مانند پیش بینی و تجزیه و تحلیل ارائه شده توسط نرم افزار حسابداری خود آشنا شوید تا برای تفسیر و ترجمه دادههای عمیق فزایندهای که ارائه میدهد به توصیههای عملی مجهزتر شوید.
4. امنیت سایبری در حال تبدیل شدن به یک اولویت بزرگتر است.
گارتنر تخمین میزند که هزینههای امنیت اطلاعات در سال آینده از 124 میلیارد دلار در سراسر جهان فراتر خواهد رفت. اطلاعات حسابداری (به عنوان مثال: اطلاعات کارت اعتباری، شماره حسابهای بانکی، رمزهای عبور و…) یک هدف ویژه برای هکرها است زیرا میتواند ارزش بالایی داشته باشد.
به عنوان مدیر یک کسب و کار یا یک حسابدار حرفهای، مسئولیت شما برای محافظت از دادههای خود فراتر از دیوارهای دادههای شرکت شما است. این شامل دادههای همه مخاطبین در سیستم شما از جمله مشتریان، کارمندان و ارائه دهندگان خدمات است.
سخن آخر
بهترین توصیه برای یک حسابدار تازهکار برای عبور از چالش های شغل حسابداری این است که با آگاهی بر نقاط ضعف و قوت خود، در جهت کاهش و رفع نواقص خود، نسبت به آموزش مهارتهای کاربردی حسابداری اقدام نماید.
مراکزی که به شکل تخصصی افراد را در زمینه حسابداری برای ورود به بازار کار آماده میکنند. به عنوان مثال برای دوره آموزش حسابداری ویژه بازار کار اقدام کند، یا شاید لازم باشد که تسلط بر استانداردهای حسابداری را بیاموزد.
همچنین لازم است در سالهای اولیه کار، با کار کردن در کنار یک مدیر حسابداری خبره و کارآزموده کسب تجربه کند تا بتواند هنگام مواجهه با چالش های شغل حسابداری اقدام مناسب را انجام دهد؛ و از همه مهمتر اینکه در کار خود همواره پشتکار داشته باشد و از اشتباهات خود، بهترین درس و تجربه را خلق کند.
دیدگاهتان را بنویسید