بیمه زنان خانه دار چیست؟ مراحل ثبت نام + شرایط و مدارک
یکی از زیر شاخههای بیمه تامین اجتماعی، بیمه زنان خانه دار است. خانه داری شاید در نظر اول راحت به نظر برسد، اما یک شغل تمام وقت برای خانمها حساب میشود که بابت آن حقوقی دریافت نمیکنند. بیمه زنان خانه دار در این میان شاید راهی باشد برای اینکه خانمهایی که به غیر از خانهداری به شغل دیگری مشغول نیستند، بتوانند همانند بانوان شاغل از یک سنی به بعد مشمول بازنشستگی و حقوق و مزایای آن شوند. در این مقاله درباره شرایط بیمه زنان خانه دار، اهمیت آن، نحوه ثبت نام بیمه و مدارک لازم برای آن صحبت میکنیم.
شرایط بیمه زنان خانه دار
بیمه زنان خانه دار هم مانند هر نوع بیمه دیگری، شرایطی دارد و احتمالا این سوال شما هم باشد که شرایط سنی آن چگونه است یا چه کسانی میتوانند از آن استفاده کنند؟ در ادامه این موارد را بیان میکنیم تا بدانید که برای اقدام کردن برای بیمه زنان خانه دار چه شرایطی تعریف شده است.
شرایط سنی بیمه زنان خانه دار
مهمترین مسئلهای که باید در خصوص بیمه زنان خانه دار بدانید، بازهٔ سنی است. برای اینکه بتوانید از این بیمه استفاده کنید؛ باید سن شما بین ۱۸ سال تا ۵۰ سال باشد. یعنی خانمهایی که سن کمتر یا بیشتری داشته باشند، مشمول استفاده از این بیمه نمیشوند. همچنین اگر خانمی ۵ سال سابقه قبلی بیمه داشته باشد و ۵۵ سال سنش باشد، میتوانند درخواست خرید و قرارداد بیمه تامین اجتماعی داشته باشند. همچنین اگر شخصی ۱۰ سال سابقه پرداخت بیمه داشته باشد، میتواند بدون محدودیت سنی در طرح بیمه زنان خانه دار ثبتنام کند.
افراد مشمول بیمه زنان خانه دار
افرادی هم که مشمول و واجد شرایط برای ثبت نام بیمه زنان خانه دار هستند به چند دسته زیر گروهبندی میشوند:
- خانمهایی که قبلا شاغل بودهاند و دارای سوابق بیمه هستند. اما به هر دلیلی در حال حاضر شاغل نیستند؛ میتوانند بیمه زنان خانه دار ثبتنام کنند و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرند.
- خانمهای مجرد و متاهلی که از ابتدا شاغل نبوده و در سازمان خاصی فعالیت نمیکنند.
- اشخاصی که با دریافت مزد،در کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی شاغل هستند.
- زنان سرپرست خانوار و دختران مجردی که شاغل نیستند و تحت پوشش بیمه نیستند، میتوانند از این بیمه استفاده کنند.
حقوق بازنشستگی بیمه زنان خانه دار چقدر است؟
مبلغ بازنشستگی بیمه زنان خانه دار با توجه به مبلغ حق بیمه آنها و تعداد سالهایی که حق بیمه پرداخت کردهاند، متفاوت است. بیمه زنان خانه دار شامل سه طرح به شرح زیر است که موارد زیر را پوشش میدهد:
نوع بیمه | پوشش |
۱۲ درصدی | بازنشستگی |
۱۴ درصدی | بازنشستگی و فوت |
۱۸ درصدی | بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی |
نرخ پرداخت بیمه زنان خانه دار
نرخ پرداخت بیمه زنان خانه دار براساس شورای عالی کار به صورت زیر اعلام شده است که برای حق بیمه هرماه در نظر گرفته شده است. مبلغهایی که در نظر گرفته شده برای ۶ ماه اول سال برای ۳۱ روز در ماه است و مبلغهای در نظر گرفته شده برای ۶ ماه دوم سال، براساس ۳۰ روز در ماه است. زنان خانه دار اگر بخواهند از خدمات درمانی هم استفاده کنند، میتوانند علاوه بر مبلغ حق بیمه با پرداخت ۱۲۰ هزار تومان از خدمات درمانی هم بهرهمند شوند.
نکته مهم
اگر یک خانم خانه دار هستید و همسر شما تحت پوشش بیمه نیست، شما میتوانید با پرداخت حق بیمه، برای فرزندان خود بیمه درمانی تهیه کنید.
نوع بیمه | نرخ حق بیمه در ۶ ماه اول سال | نرخ حق بیمه در ۶ ماه دوم سال |
۱۲ درصدی | ۶۵۸ هزار و ۲۲۴ تومان | ۶۳۶ هزار و ۹۹۴ تومان |
۱۴ درصدی | ۷۶۷ هزار و ۹۲۸ تومان | ۷۴۳ هزار و ۱۵۹ تومان |
۱۸ درصدی | ۹۸۷ هزار و ۳۳۶ تومان | ۹۵۵ هزار و ۴۹۱ تومان |
ثبت نام بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار
اگر قصد دارید برای ثبتنام بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار اقدام کنید، میتوانید از دو روش حضوری و غیرحضوری برای ثبت نام استفاده کنید.
- برای ثبتنام آنلاین باید به سایت به آدرس https://eservices.tamin.ir/ مراجعه کرده و نسبت به ایجاد حساب کاربری و ورود به سامانه اقدام کنید.
- پس از ورود به این سایت و ساخت حساب کاربری برای بیمه زنان خانه دار، در منوی سمت راست، گزینه “بیمه شدگان” و سپس “بیمه شدگان خاص” را انتخاب کنید.
- در ادامه از زیر منوی “بیمه فراگیر خانواده ایرانی” گزینه “انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار و دختران” را کلیک کنید.
- فرم مربوط به ثبتنام بیمه زنان خانه دار را با دقت تکمیل کرده و نسبت به بارگذاری مدارک مورد نیاز اقدام کنید.
مدارک لازم برای بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی
مدارک مورد نیاز برای ثبتنام بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی به شرح زیر است:
- مدارک هویتی: اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی و همسر (در صورت تاهل)
- مدرک تحصیلی: اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی
- مدارک مربوط به نداشتن بیمه: گواهی عدم پوشش بیمه ای از سایر سازمان ها
- تعهد نامه: تعهد نامه کتبی مبنی بر نداشتن شوهر (برای خانم های مجرد)
- عکس: دو قطعه عکس پرسنلی
مزایای بیمه زنان خانه دار چیست؟
در صورتی که از بیمه زنان خانه دار استفاده کنید از مزایای زیر بهرهمند میشوید:
- حقوق بازنشستگی
- استفاده از خدمات درمانی
- استفاده از بیمه کارافتادگی در صورت بروز حادثه
- در صورت فوت فرد بیمه شده، مستمری به بازماندگان وی پرداخت میشود.
پوششهای مختلف بیمه زنان خانه دار
بیمه زنان خانه دار پوششهای مختلفی از نوع درمانی، حادثه و از کارافتادگی دارد که هرکدام در زمینههای
۱. پوششهای درمانی
پوششهای درمانی یکی از مهمترین بخشهای بیمه زنان خانهدار است که به منظور تامین هزینههای درمانی زنان و فرزندانشان ارائه میشود. این پوشش شامل هزینههای مختلف پزشکی از جمله ویزیت پزشک، آزمایشهای پزشکی، داروها و حتی بستری شدن در بیمارستان است.
۲. پوششهای حادثه
پوششهای حادثه به منظور حمایت از زنان خانهدار در مواقع وقوع حوادث غیرمنتظره ارائه میشود. این حوادث میتوانند شامل تصادفات، سقوط، سوختگی و دیگر حوادث ناگهانی باشند که ممکن است منجر به آسیبهای جسمی شوند. با داشتن این نوع پوشش، هزینههای درمانی و توانبخشی ناشی از حوادث بهطور کامل یا جزئی تحت پوشش قرار میگیرند.
۳. پوششهای از کار افتادگی
پوششهای از کار افتادگی به زنان خانهدار این امکان را میدهد که در صورت ناتوانی در انجام کارهای روزمره و یا حرفهای به دلیل بیماری یا حادثه، از حمایت مالی برخوردار شوند. این نوع بیمه میتواند شامل مستمری ماهیانه یا پرداخت یکباره مبلغی برای جبران هزینههای زندگی باشد.
نتیجه گیری
در این مقاله بیمه زنان خانه دار را به صورت کامل بررسی کردیم تا اگر قصد دارید که برای ثبتنام بیمه تامین اجتماعی برای زنان خانه دار و دختران مجرد اقدام کنید هم از تعرفهها با خبر باشید و هم با طرحهای این بیمه آشنا باشید. همچنین چگونگی ثبتنام و مدارک مورد نیاز و مزایای این بیمه را هم بیان کردیم. اگر سوالی در خصوص ثبت نام بیمه زنان خانه دار دارید، میتوانید از طریق کامنت سوالهای خود را مطرح کنید.
سوالات متداول
1. چه کسانی میتوانند از بیمه زنان خانه دار استفاده کنند؟
زنان خانه دار و دختران مجرد بین 18 تا 50 سال که فاقد پوشش بیمه ای هستند میتوانند از این بیمه استفاده کنند. خانم های بالای 50 سال نیز در صورتی که سابقه بیمه قبلی داشته باشند، میتوانند تحت شرایطی از این بیمه استفاده کنند.
2. شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام بیمه زنان خانه دار چیست؟
ارائه اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی – ارائه اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی همسر (در صورت متاهل بودن) – ارائه اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی – ارائه گواهی مبنی بر نداشتن پوشش بیمه ای از سایر سازمان ها – ارائه تعهد نامه کتبی مبنی بر نداشتن شوهر – ارائه دو قطعه عکس پرسنلی
3. انواع نرخ حق بیمه زنان خانه دار چه می باشد؟
12 درصد: شامل تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی – 14 درصد: شامل تعهدات بازنشستگی – 18 درصد: شامل بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت
4. نحوه پرداخت حق بیمه زنان خانه دار چگونه است؟
پرداخت حق بیمه به صورت ماهانه و از طریق درگاه های الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی یا شعب مراجعه به شعبههای سازمان تامین اجتماعی امکان پذیر است.
5. مزایای بیمه زنان خانه دار چیست؟
استرداد حق بیمه در صورت فوت بیمه شده قبل از بازنشستگی – برخورداری از مستمری بازنشستگی پس از رسیدن به سن و سابقه لازم – برخورداری از مزایای درمانی اورژانس بیمارستان ها و مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی – امکان استفاده از سایر خدمات سازمان تامین اجتماعی مانند وام
6. تعهدات بیمه زنان خانه دار چیست؟
تعهد به پرداخت حق بیمه به صورت ماهانه – رعایت مقررات و آیین نامه های مربوطه
7. نحوه محاسبه سابقه بیمه زنان خانه دار چگونه است؟
سابقه بیمه زنان خانه دار از تاریخ پرداخت اولین حق بیمه تا تاریخ انقضای قرارداد و یا فسخ آن محاسبه می شود.
8. شرایط بازنشستگی در بیمه زنان خانه دار چیست؟
30 سال سابقه پرداخت حق بیمه و 45 سال سن – 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه و 55 سال سن – شرایط خاص بازنشستگی برای زنان شاغل در مشاغل سخت و زیان آور
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
اگر خانمی کهمستمری همسرش میگیره بیمه زنانه خانه دار بشه مستمری رو قطع میکنن ؟
سلام وقتتون بخیر
نه