روش های تسویه در کارپوشه سامانه مودیان
همانگونه که میدانید صورت حساب توسط فروشنده کالا یا خدمات به سامانه مودیان ارسال میگردد و این صورت حساب درون کارپوشه و یا کارتابل خریدار قرار خواهد گرفت. نکته مهمی که باید بدانید این است که فروشنده کالا یا خدمات باید در این صورت حساب مشخص نماید که وجه مربوط به این صورت حساب به چه صورت تسویه شده است! اینکه آیا تسویه در کارپوشه سامانه مودیان به صورت نقد بوده یا نسیه؟ همراه ما باشید تا به صورت دقیق روشهای تسویه در کارپوشه سامانه مودیان و تفاوت آنها با یکدیگر را بررسی نماییم.
نحوه تسویه فاکتور نقد در سامانه مودیان
اگر صورتحساب الکترونیکی به صورت نقدی تسویه شده باشد کل مبلغ ارزش افزوده مربوط به اون صورتحساب میشود بدهی مالیاتی ما به سازمان امور مالیاتی. این مبلغ ارزش افزوده برای خریدار که به فروشنده پرداخت کرده است، اعتبار مالیاتی به حساب میآید.
تسویه در کارپوشه سامانه مودیان به صورت نسیه
همچنین در مورد نحوه ثبت فاکتور نسیه و تسویه در کارپوشه سامانه مودیان میتوان گفت هم فروشنده و هم خریدار امکان ثبت این نوع فاکتور را دارند. در صورتی که خریدار مبلغ پرداختی فاکتور نسیه را در سامانه ثبت کند، فروشنده باید مبلغ دریافتی را تایید کند. در صورتی که فروشنده مبلغ دریافتی فاکتور نسیه را در سامانه ثبت کند، خریدار باید مبلغ پرداختی آن را در سامانه مودیان تایید نماید. حال اعتبار فاکتور برای خریدار لحاظ شده و جریمهای به فروشنده تعلق نمیگیرد.
بیشتر بخوانید: جرایم مالیاتی سامانه مودیان
همچنین مودی می تواند با ورود به سامانه، برروی گزینه “جزئیات صورتحساب” کلیک کرده و گزینه “ثبت پرداخت جدید” را بزند. حال ثبت شما به طرف مقابل اعلام شده و در صورتی که مورد تایید باشد، تایید میشود. در این حالت تسویه فاکتور نسیه انجام خواهد شد.
فروش به مصرف کننده نهایی در سامانه مودیان
در رابطه با فروش به مصرف کننده نهایی در سامانه مودیان باید بدانید که بنا به قانون این نوع از فروش، نقدی به حساب میآید. چون فرض بر این است زمانی که فروش به مصرف کننده نهایی انجام میشود این شخص از طریق دستگاه پوز پرداختش رو انجام داده و یا از طریق درگاه اینترنتی وجه مورد نظر را واریز کرده است. در این حالت فروشنده بابت مبلغ ارزش افزوده به سازمان بدهکار میشود و خریدار هم مصرف کننده نهایی به حساب میآید و دیگر اعتبار مالیاتی نخواهد داشت.
فروش اقساطی به مصرف کننده نهایی در سامانه مودیان
ممکن است این سوال برای شما عزیزان به وجود بیاید که فروش اقساطی به مصرف کننده نهایی در سامانه مودیان چگونه انجام می شود؟ آیا میتوان این حالت از فروش را در سامانه مودیان مالیاتی ثبت و ضبط کرد؟
به صورت کلی باید اشاره شود که همیشه در خصوص فروش اقساطی به مصرف کننده نهایی و ثبت آن در سامانه یک سری چالشها وجود دارد. فروش اقساطی یکی از روشهای فروش رایج در بازار ایران محسوب میگردد و بسیاری از فروشندگان کالا یا خدمات از این روش برای فروش محصولات خود بهره میبرند. به عنوان مثال بسیاری از فروشگاههای لوازم خانگی، صوتی و تصویری برای فروش محصولات خود از روش اقساطی بهره میبرند.
حال باید اشاره گردد در زمانی که این نوع از فروش صورت میگیرد، فروشنده چگونه میتواند مبلغ ارزش افزوده را به سازمان مالیات بپردازد؟ همانطور که میدانید بر اساس آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم، فروش به مصرف کننده نهایی هیچگونه نیازی به درج اطلاعات خریدار داخل صورتحساب مورد نظر را نخواهد داشت؛ بهعلاوه فرض بر نقدی بودن فروش هم ابطال شد. اما متاسفانه مرکز تنظیم مقررات همچنان رویهای را در پیش دارد که این قانون ابطال نشده است و فروشنده را ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده آن هم در قسط اول خواهد کرد. بنابراین فروشنده نیز به ناچار باید مبلغ ارزش افزوده را در قسط اول از مشتری دریافت نماید.
ممکن است این سوال برای شما عزیزان به وجود بیاید که اگر مبلغ ارزش افزوده سنگین بود، در این حالت باید چه کاری انجام داد؟ آیا کل مبلغ ارزش افزوده به صورت یکجا از خریدار دریافت میگردد؟ در مهرماه سال ۱۴۰۱ دیوان عدالت اداری بنا به رای ۱۲۸۹ این موضوع رو ابطال کرده و عنوان نمود اگر مبلغ ارزش افزوده سنگین بود فروشنده میتواند در هر قسط، به میزان مبلغ درج شده در آن قسط، از خریدار ارزش افزوده را دریافت نماید و پس از آن مبالغ را به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کند.
در برخی از موارد نیز ممکن است سازمان امور مالیاتی کل طلب خود را درخواست نماید و در این حالت نیز کارشناسان امور مالیاتی میتوانند دفاعیههایی را تهیه کرده و به قانون وضع شده در دیوان عدالت اداری اشاره کنند.
نکته مهم
شایان ذکر می باشد که بر اساس قوانین ثبت شده از مالیات بر ارزش افزوده در سال 1400، به این نکته نیز اشاره شد که شرایط نقدی بودن و یا اقساطی بودن معامله و خرید و فروش یک جنس یا یک خدمت باید در سامانه مودیان مالیاتی به صورت کامل ثبت گردد.
دیدگاهتان را بنویسید